Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας

syntonpolprostima2Η επιχορήγηση για την αντιπυρική περίοδο για το Δήμο Αλεξάνδρειας ανέρχεται στα € 30.600, €68.000 για το Δήμο Βέροιας και € 35.800 για το Δήμο Νάουσας

Υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας 18ης Μαΐου, το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.

Στην σύσκεψη, την οποία χαιρέτισε ο δήμαρχος Βέροιας κ.Βοργιαζίδης, παρέστησαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ.Μαμαρίκας, ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος κ. Βασιλειάδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Τουλίκας,…

ο εκπρόσωπος της ΙΜΠ Συνταγματάρχης κ.Γασπαράκης, εκπρόσωποι των τριών δήμων της Ημαθίας, οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, καθώς και εκπρόσωποι δασαρχείων, δασικών συνεταιρισμών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων της Περιφερειακής Ενότητας.

Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων των εμπλεκομένων φορέων, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου του 2015.

Στις ευνοϊκές περσινές καιρικές συνθήκες, οι οποίες ελαχιστοποίησαν τον κίνδυνο των πυρκαγιών αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του ο κ.αντιπεριφερειάρχης, ευχαριστώντας για την άριστη συνεργασία τους φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Ημαθίας. Ο κ. Καλαϊτζίδης τόνισε ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας είναι σε άριστη επιχειρησιακή κατάσταση συντονισμού των προληπτικών και κατασταλτικών αντιπυρικών δράσεων, παρά την δύσκολη οικονομική διανυόμενη περίοδο για την χώρα μας.

syntonpolprostima1

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας κ. Μπαρμπαρούσης αναφέρθηκε στο προβλεπόμενο χρηματικό ποσό της επιχορήγησης για την αντιπυρική περίοδο, το οποίο είναι 68.000 ευρώ για τον δήμο Βέροιας, 35.800 ευρώ για τον δήμο Νάουσας και 30.600 ευρώ για τον δήμο Αλεξάνδρειας, τονίζοντας ότι η Π.Ε Ημαθίας θα συνδράμει με μηχανήματα των τεχνικών της υπηρεσιών στην διάνοιξη δασικών δρόμων, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης ανέφερε επίσης ότι, από την 1η Ιουνίου, αν υπάρξει σημαντικός δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στην περιοχή μας, θα υπάρξουν σχετικές οδηγίες απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Ημαθίας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων φορέων