Κατηγορίες
βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω

Συνάντηση Φ. Καρασαρλίδου με τον διοικητή του ΕΛΓΑ

karasarlidouvouliΔιαβεβαιώσεις πως μέχρι τέλη Μαΐου θα γίνει η πληρωμή από ΕΛΓΑ όσων δεν πληρώθηκαν ακόμη για το περσινό χαλάζι

Μέχρι τα τέλη Μαϊου θα έχουν πληρωθεί και οι παραγωγοί των περιοχών που δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη από τις ζημιές του περσινού χαλαζιού. Η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου μετέφερε στον διοικητή του ΕΛΓΑ τις έντονες διαμαρτυρίες των παραγωγών για την καθυστέρηση αυτή.

Η απάντηση που δόθηκε είναι πως η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες εκταμίευσης του ποσού επειδή απαιτήθηκαν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΛΓΑ την περασμένη Παρασκευή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μέχρι τέλη του Μαϊου θα έχουν τακτοποιηθεί όλοι οι παραγωγοί.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρεται ότι εντός του Μαϊου έχουν προγραμματιστεί πληρωμές συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους που είχαν υποστεί ζημιές το 2014 και το πρώτο δίμηνο του 2015.