Κατηγορίες
οικονομική επιτροπή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Π.Ε. Σερρών η 17η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

synoikon - pkmserresΣτην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, όπου βρίσκεται η έδρα της Αντιπεριφέρειας Σερρών, πραγματοποιήθηκε η 17η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη για τη σύγκληση του οργάνου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή την παρουσία τους στις Σέρρες, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, συνοδευόμενα από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σερρών Αθανάσιο Μασλαρινό, επισκέφτηκαν την Αμφίπολη, όπου ξεναγήθηκαν από την επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη στο μουσείο της περιοχής. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον τύμβο Καστά. Επίσης, επισκέφτηκαν τον τόπο μαρτυρίου εκατοντάδων κατοίκων των Κερδυλλίων κατά τη γερμανική θηριωδία του 1941.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από όσα είδαμε και ακούσαμε στην Αμφίπολη από την κ. Περιστέρη και θα θέλαμε να επαναλάβουμε σύντομα την επίσκεψη», δήλωσε η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά.

synoikon - pkmserres2Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης επισήμανε τη σπουδαιότητα σύγκλησης του οργάνου και εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς όπως είπε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένα ενιαίο σύνολο και τέτοιου είδους ενέργειες βοηθούν να αποδεικνύεται αυτό στην πράξη. «Πρέπει να γίνει συνείδηση στους πολίτες πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί ως όλον, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών κάθε Περιφερειακής Ενότητας», επισήμανε ο κ. Μωυσιάδης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός της Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Αθηνάς Αθανασιάδου-Αηδονά, τα μέλη και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Θάνος, Μαρία Ζωγράφου-Τσιαντάκη, Αθανάσιος Μασλαρινός, Χρήστος Μήττας, Δημήτριος Τσιμήτρης, Ιωάννης Ανδρίτσος, Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, Δημήτριος Μούρνος και Αθανάσιος Μπασδάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.