Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Μουσικές παραμυθοϊστορίες, την Κυριακή 31 Μαΐου

pititis-afissaΚυριακή 31 Μαίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

Η ομάδα παιδικού θεάτρου “Σκοινί-Κορδόνι” παρουσιάζει: “O Ποιητιτής και… οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι” / μουσικές παραμυθοιστορίες με τη συμμετοχή των παιδιών!!!

Ο αγαπημένος Ποιητιτής, ο παραμυθάς που μιλάει με ρίμα και ρωτάει όλο ”ΤΙ;”, έρχεται να πει, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, μύθους με νόημα!!!

Τρείς αυτοτελείς ιστορίες-μύθοι, που πραγματεύονται τις αξίες της ευγένειας, της αλληλοβοήθειας, της πίστης, της επιμονής, της φιλίας και του σεβασμού. Διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά στην έναρξη της παράστασης, ώστε να συμμετέχουν στα παραμύθια με ήχους, ρυθμούς και δράσεις.

Βαλίτσες γεμάτες με μουσικά όργανα, με κοστούμια και καπέλα, πρωτότυπα τραγούδια, κωμική διάθεση και μικρά αποστάγματα σοφίας! Τέσσερις ηθοποιοί-μουσικοί περνούν από την πραγματικότητα στην φαντασία, μεταμορφώνονται διαρκώς και χέρι-χέρι με τα παιδιά ανακαλύπτουν γιατί αξίζει να διαθέτει κανείς καλοσύνη!!!

pititis-thiassosΣυντελεστές:

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου

Σκηνικά : Άννα Γαλοπούλου, Γεώργιος Δερνίκας

Κοστούμια: Άννα Γαλοπούλου

Πρωτότυπη μουσική: Ζωή Κατσιλέρου

Γραφιστική Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Δερνίκας

Ερμηνεύουν/Τραγουδούν/Χορεύουν και παίζουν ζωντανά μουσική: Λένα Πετροπούλου, Δρόσος Ιωάννης, Λένια Κοκκίνου, Τάσος Παπαδόπουλος

Διάρκεια παράστασης: 1.15’

Μικρό βιογραφικό της ομάδας:

H ομάδα παιδικού θεάτρου Σκοινί-Κορδόνι με έδρα τη Θεσσαλονίκη (www.skoinikordoni.blogspot.com) δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου απο το 2006. Η ομάδα έχει συσταθεί από τους ηθοποιούς – εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού Λ.Πετροπούλου και Κ.Μελίδη. Τα μέλη της ομάδας είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και μέλη του συλλόγου ελλήνων ηθοποιών (ΣΕΗ), ενώ επί σειρά ετών έχουν συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη, το παιδικό τμήμα της Χ.Α.Ν.Θ., το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (ΝΟΗΣΙΣ), τους πολιτιστικούς συλλόγους Δήμων Συκεών, Πλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, είτε ως ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα παραμύθια του Ποιητιτή (1ο-Η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας, 2ο – Το μυστικό της Εντροπίας, 3ο-Οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι) συστήθηκαν στο κοινό το 2010 και από τότε έχουν ταξιδέψει με επιτυχία σε σχολικές αίθουσες, αυλές σχολείων και αίθουσες εκδηλώσεων. Έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα Δήμων και Πολιτιστικών Συλλόγων , ενώ η ομάδα έχει συνεργαστεί για θεατρικές δράσεις και παραστάσεις με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, την Ονειρούπολη Δράμας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πρέβεζας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, την «Παραθινούπολη» του Δήμου Καλαμαριάς, την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος Θες/νίνης , το ΝΙFF, το ΙΚΕΑ, το Cosmos, τον Αρμενιστή, το Μύλο των Ξωτικών κ.α