Κατηγορίες
Καρασαρλίδου Φρόσω υγεία

Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου (Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ) σε δομές του τομέα Υγείας

karasarl-ika-nosok 20150521Συνάντηση με την διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας για εφημερίες και ελλείψεις σε προσωπικό

Η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου πραγματοποίησε την Τρίτη επισκέψεις στα υποκαταστήματα των ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) Βέροιας και Νάουσας με σκοπό να συζητήσει με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και τους γιατρούς για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την περιοριστική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ελλείψεις σε διοικητικό και ιατρικό προσωπικό είναι σημαντικές, τόσο στο υποκατάστημα της Βέροιας, όσο και της Νάουσας, γεγονός που έχει οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του νομού μας.

Η βουλευτής είχε εμπεριστατωμένη συζήτηση με τους προϊσταμένους των δυο υποκαταστημάτων και αφού κατέγραψε τα κενά, δήλωσε πως θα έχει άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου είχε στη συνέχεια συνάντηση με την διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας κα Αναστασία Μπούρτζου, με την οποία συζήτησε τα τρέχοντα προβλήματα στα δυο νοσοκομεία του νομού μας, Βέροιας και Νάουσας και στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας. Συζήτησε μαζί της το θέμα των εφημεριών, αλλά και την κάλυψη των κενών θέσεων στις ιατρικές – νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες.

Για το θέμα των εφημεριών στο Νοσοκομείο Νάουσας, η κα Μπούρτζου ενημέρωσε για την απόφαση του δ.σ. να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς μετά την δέσμευση του υφυπουργού Υγείας κ. Ξανθού για καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και ρύθμιση του θέματος της αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

Για το θέμα των κενών θέσεων σε ιατρικό – νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, η κα Μπούρτζου παρέδωσε στη βουλευτή, μετά από αίτημά της, τα έγγραφα για την κάλυψη των κενών θέσεων, που έχουν αποσταλεί προς την 3η ΔΥΠΕ. Η Φρόσω Καρασαρλίδου ζήτησε επίσης από την κα διοικήτρια τον στρατηγικό σχεδιασμό του διοικητικού συμβουλίου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας και του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας, ώστε να δημιουργηθεί ένας “χάρτης υγείας” και μέσα από την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών στελέχωσης των κλινικών, να παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία στους ασθενείς.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το σωματείο εργαζομένων και τους γιατρούς για να καταρτισθεί ο πλήρης “χάρτης υγείας” για το νομό μας.

Η βουλευτής ολοκλήρωσε την περιοδεία της με επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης αμέα (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στην Πατρίδα και συζήτηση με το προσωπικό του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.