Κατηγορίες
Λαπαβίτσας

«Δεν βλέπω συμφωνία» είπε ο βουλευτής Ημαθίας Κ. Λαπαβίτσας – κατά της τοποθέτησης Παναρίτη και αυτός.

lapavitsas4Ξεκάθαρος, αν και με παρακινδυνευμένη πρόβλεψη (αλλά για να την κάνει ίσως να ξέρει και κάτι παραπάνω) ήταν ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Κώστας Λαπαβίτσας σε δήλωσή του στα Παραπολιτικά 90,1.

«Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε συμφωνία την Δευτέρα. Ούτε την Τετάρτη ούτε την Παρασκευή, δεν βλέπω τα πραγματικά στοιχεία που να με κάνουν να πιστεύω κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω συμφωνία ούτε την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη και σημαντική απόσταση με τους δανειστές» δήλωσε ο βουλευτής Ημαθίας ενώ υποστήριξε ότι φέτος η ανάπτυξη θα είναι χαμηλή χαρακτηρίζοντας ότι θα είναι δύσκολο να καλυφθεί το ενδεχόμενο κενό που θα δημιουργηθεί «με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας».

Όσον αφορά την τοποθέτηση Παναρίτη (δείτε ΕΔΩ σχετικά) εκτίμησε πως «θα δημιουργήσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν βλέπω πως θα προωθήσει την γενικότερη υπόθεση της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή. Η τοποθέτηση αυτή ήταν προβληματική από την πρώτη στιγμή» συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για την περίπτωση που κληθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν μια ενδεχόμενη συμφωνία και για την κομματική πειθαρχία, άφησε πολλά υπονοούμενα που δείχνουν το μέγεθος των αντιδράσεων εντός της Κ.Ο. του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου, αφού όπως ανέφερε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι αλλά θα πρέπει να διαβουλευτούν με τον λαό γιατί η νομιμοποίηση των βουλευτών προκύπτει πάντα από την βούληση του λαού.