Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Γ. Τζίλας: «η εμπάθεια ξαναχτύπησε»

tzilasbasdek deyaaalπρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΑ Αλ: “(…)ο κ. Μπασδεκόπουλος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ακόμη ως αντιπολιτευόμενος στη Διοίκηση Τζίλα”.

Με ανοιχτή επιστολή του ο Γ. Τζίλας, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Αλεξάνδρειας απαντά σε όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας από τον νυν πρόεδρο της Επιχείρησης Ρ. Μπασδεκόπουλο και παραθέτει τη δική του θέση.

Διαβάστε τι αναφέρει ο Γ. Τζίλας στην επιστολή του:

“Ο Πρόεδρος της ΔΕΥ.ΑΛ κ. Θ. Μπασδεκόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 15 Μαΐου 2015, έδειξε για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Έχει ξεχάσει ότι είναι Πρόεδρος της ΔΕΥ.ΑΛ κι ότι έχει ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ την επιχείρηση του Δήμου και όχι να αντιπολιτεύεται την προηγούμενη Διοίκηση.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τη μέρα που ο Αλεξανδρινός Λαός έδειξε την προτίμηση του στην ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και τον κ. Μπασδεκόπουλο φυσικά. Κι όμως ο κ. Πρόεδρος εξακολουθεί να έχει το μυαλό του στις καταγγελίες και στη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος της προηγούμενης Διοίκησης.

Για το θέμα της AVIN στο σταθμό εξυπηρέτησης στον Πλάτανο, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ανακάλυψε πως έχει μεγάλο λογαριασμό κι ότι μέχρι τώρα πλήρωνε μόνο ένα μικρό ποσό.

Εμείς είχαμε απαντήσει αναλυτικά για το χρέος των 35 χιλιάδων που είχε καταγραφεί στην επιχείρηση από εμάς πως το αντιμετωπίσαμε και δώσαμε λύση. Οφείλει ο κ. Μπασδεκόπουλος να βρει και να διαβάσει την απάντηση μας. Ο κ. Μπασδεκόπουλος μας κατήγγειλε ότι στο διάστημα που αυτός ήταν πρόεδρος δεν γινόταν καταγραφή των ενδείξεων στον υδρομετρητή και ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνονται πολύ μικρά ποσά.

Εμείς ρωτάμε: Υπεύθυνος για την καταγραφή των ενδείξεων σ’ όλο αυτό το διάστημα ήταν ο κ. Τζίλας;

Γεννιέται όμως ένα άλλο ερώτημα. Με την πράξη του κ. Μπασδεκόπουλου που έχει τον αριθμό 23/2015 και εκδόθηκε την 20 Φεβρουαρίου του 2015 ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ σε κάποιον δημότη το ποσό των 7.031,65 ευρώ διότι λέει ότι ο Α.Φ.Μ που αναφέρθηκε δεν ανήκει σ΄ αυτόν. Ο παραπάνω καταναλωτής που δεν πλήρωνε για 10 περίπου χρόνια είχε καταγγελθεί και οι οφειλές του είχαν βεβαιωθεί στη ΔΟΥ από την προηγούμενη Διοίκηση.

Κάτι ακόμα που θεωρείται πολύ σημαντικό. Την 10 Φεβρουαρίου του 2015 ο πρόεδρος της ΔΕΥ.ΑΛ δήλωσε σε συνέντευξη του ότι το νερό της Αγκαθιάς έχει καφέ χρώμα! Δήλωσε πως ”ούτε μπάνιο δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στο χωριό κάποιες φορές”.

Προσέξτε τώρα την αντίφαση. Στις 14 Μαρτίου του 2015 έγιναν οι επίσημες αναλύσεις για το νερό της Αγκαθιάς. Στις αναλύσεις αυτές, που τις έχουμε στα χέρια μας, αποδεικνύεται πως το νερό δεν έχει κανένα πρόβλημα κι ότι όλες οι ενδείξεις που θα μπορούσε να είναι επιβαρυντικές της ποιότητας του νερού βρίσκονται στο μηδέν.

Ρωτάμε το υπεύθυνο Πρόεδρο. Ποιος λέει την αλήθεια; Αυτός ή οι επίσημες αναλύσεις; Ρωτάμε κάτι άλλο ακόμη. Μήπως ο εισαγγελέας θα έπρεπε να ερευνήσει την περίπτωση διασποράς ψευδών ειδήσεων;

Επίσης πολλοί καταναλωτές υπέβαλαν αιτήσεις για να τους παρασχεθούν εκπτώσεις στο ποσό που οφείλουν στην επιχείρηση.

Το Δ.Σ της ΔΕΥ.ΑΛ συνεδρίασε και έλαβε απόφαση με αρ. 22/2015 όπου παρέχει πολλές διευκολύνσεις και εκπτώσεις σε καταναλωτές πράγμα που αποτελεί μια τακτική της επιχείρησης να αντιμετωπίζονται τυχόν αδικίες, που γίνονται κάποιες φορές από βλάβες ή άλλους παράγοντες.

Το αξιοθαύμαστο όμως στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥ.ΑΛ κ. Ι. Κυρκιλιανίδης ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.

Ρωτάμε λοιπόν τον Πρόεδρο της ΔΕΥ.ΑΛ. Υπάρχει κάποια εξήγηση για το φαινόμενο αυτό κι αν υπάρχει ας μας την πει. Πρέπει να ενημερώνεται πολύ καλά η κοινή γνώμη κι όχι να διαβάζει τις αντιπολιτευτικές θέσεις του Πρόεδρου της ΔΕΥ.ΑΛ. Διότι απ΄ ότι φαίνεται ο κ. Μπασδεκόπουλος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ακόμη ως αντιπολιτευόμενος στη Διοίκηση Τζίλα.

Και κάτι τελευταίο που θα το λέω συνέχεια. Παρέλαβα το 2011 ένα χάος στη ΔΕΥ.ΑΛ με τεράστια χρέη και φοβερές ελλείψεις. Παρέλαβα μια ΔΕΥ.ΑΛ που δεν είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ΙΚΑ και την εφορία. Παρέλαβα μια ΔΕΥ.ΑΛ που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και παρέδωσα τριάμισι χρόνια μετά μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση. Παρέδωσα ένα ”μαγαζί” άρτια οργανωμένο χωρίς χρέη, χωρίς ελλείψεις, χωρίς προβλήματα.

Αν ο κ. Μπασδεκόπουλος δεν μπορεί να χωνέψει την πραγματικότητα ας συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Αν όμως θέλει να συνεχίσει το έργο μας έχει πολλά περιθώρια να το κάνει. Αρκεί να κάτσει να δουλέψει υπεύθυνα κι ας μη κυνηγάει ανεμόμυλους σαν ένας νέος ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ.

Υ.Γ.:  Περιμένουμε με αδημονία να προβεί η Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεδρίαση σχετικά με την ΔΕΥ.ΑΛ, για να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημότες τι παραλάβαμε το 2011 και τι παραδώσαμε στο τέλος Αυγούστου του 2014.

Θα πρέπει να μας δοθεί το δικαίωμα να ενημερώσουμε για το έργο μας, να καταδείξουμε τις προσπάθειες μας και να σβήσουμε μια για πάντα τις καταγγελίες που εκτοξεύονται χωρίς βάση, χωρίς ειρμό και προπάντων χωρίς στοιχεία. -Αυτή ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015-

ΤΖΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”