Κατηγορίες
βουλευτές Λαπαβίτσας

Συνάντηση κοινωνικών φορέων της Βέροιας και του βουλευτή Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

lapavitsas4Συνάντηση είχαν στο υπουργείο την Παρασκευή 15 Μαίου 2015 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Δ.Σ του Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και Αθανάσιος Αποστολόπουλος με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση τέθηκαν υπόψη της Υπουργού οι προτάσεις των φορέων με στόχο τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης γύρω από τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης που απασχολούν τον νομό.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, η δημιουργία στέγης για την υποστηριζόμενη διαβίωση παιδιών ΑΜΕΑ, που στερούνται κοινωνικής προστασίας μετά το θάνατο των γονιών τους, το ζήτημα της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των δομών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τη δημιουργία ενός ενιαίου Κέντρου Αναφοράς και Ψυχοκοινωνικής στήριξης της οικογένειας, καθώς και θέματα αναδοχής. Τέθηκε επίσης το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των Ρωμά (του Εργοχωρίου) και της ένταξης του Δημοτικού ιατρείου σε δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας.

Η Υπουργός ενημερώθηκε παράλληλα από τους εκπροσώπους των φορέων για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των υγειονομικών Επιτροπών, των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης, τη διαδικασία απονομής επιδομάτων και λοιπών παροχών στα ΑΜΕΑ.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση επεξεργασία και επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν στο επόμενο διάστημα, δείχνοντας ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον και εκφράζοντας τη συμπαράσταση της πολιτείας στην πολύπλευρη δράση των κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών φορέων, ο κ. Τέλης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το παιδί, οι κ. Δανόγλου Χρήστος και Καραγιάννης Χρήστος, Αντιπρόεδρος και μέλος αντίστοιχα του Φιλανθρωπικού και μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου ΑΜΕΑ νομού Ημαθίας «Τα Παιδιά της Άνοιξης».