Κατηγορίες
Νάουσα

Στη Νάουσα το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου

elliniko statistiko institutoΣτη Νάουσα θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2016 το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΣΙ (Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο). Το Δ.Σ. του ΕΣΙ καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΠΘ αποδέχθηκαν την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Νάουσας, επιλέγοντας ομόφωνα το φάκελο του Δήμου μας έναντι του υποβληθέντος φακέλου εκ μέρους του Πανεπιστημίου της Κύπρου (University of Central Lancashire- UCLAN).

Το συνέδριο του ΕΣΙ είναι ετήσιο και πραγματοποιείται κατά την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Το έτος 2016 θα διεξαχθεί στη Νάουσα από τις 4 έως τις 7 Μαΐου. Συμμετέχουν σε αυτό περίπου 300 σύνεδροι, καθηγητές και φοιτητές, από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η πρόταση από την πλευρά του Δήμου Νάουσας υπεβλήθη στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της Διοίκησης, με στόχο την ανάπτυξη του υψηλής προστιθέμενης αξίας Συνεδριακού Τουρισμού.

Θυμίζουμε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα λάβει χώρα στη Νάουσα η ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την ανάπτυξη. Θα συμμετέχουν σε αυτήν αιρετοί και στελέχη της Αυτοδιοίκησης προερχόμενοι από τους επτά Νομούς της Περιφέρειάς μας, καθώς και κατά τομέα εξειδικευμένα στελέχη με διεθνή ακτινοβολία.