Κατηγορίες
Καρασαρλίδου Φρόσω

Παρέμβαση της βουλευτού Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρόσως Καρασαρλίδου για τη μεταστέγαση του Μουσικό Σχολείου Βέροιας

karasarlidouvouliΤο θέμα της στέγαση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θίγει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου με ερώτησή της στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταθέτοντας το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, της Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Διδασκόντων για τη μεταφορά του σε έκταση με κτιριακές υποδομές κυριότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οικισμό Αγίας Βαρβάρας.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση:


Η στέγαση αποτελεί το κυριότερο και εξαιρετικά επείγον προς επίλυση πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Το Σχολείο στερείται των βασικών κτιριακών υποδομών που χαρακτηρίζουν τα Μουσικά Σχολεία, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται σημαντικά η σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του.
Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο- Λύκειο) Βέροιας, ιδρύθηκε το 2009 και στα έξι (6) χρόνια λειτουργίας του γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες αιτήσεις για εισαγωγή μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου. Το ΦΕΚ ίδρυσης του σχολείου (ΦΕΚ 1173/17-6-2009, Τεύχος Β’ ) προβλέπει τη δημιουργία δύο (2) τμημάτων ανά τάξη. Λόγω έλλειψης χώρου όμως, αυτό δεν είναι εφικτό και αναγκαστικά απορρίπτονται μαθητές που πετυχαίνουν στις εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις. Οι ανάγκες για την ομαλή και αξιοπρεπή λειτουργία ενός Μουσικού Σχολείου είναι αυξημένες ως προς ιδιαίτερους χώρους, όπως συναυλιών, ειδικών μαθημάτων και μουσικών συνόλων, αίθουσα χορού, τραπεζαρία για τη σίτιση των μαθητών κ.α.