Κατηγορίες
Νάουσα

Νάουσα: σύσκεψη για το Άλσος του Αγ. Νικολάου

naoussa-syskeypsi ag nikolaosΗ αναγκαιότητα αναμόρφωσης του  κανονισμού λειτουργίας του Άλσους Αγίου Νικολάου (ισχύει από  το 1999) τέθηκε σε σύσκεψη που κάλεσε με εντολή Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μάντσιος με τους επαγγελματίες του άλσους.

Κατατέθηκαν προτάσεις των ιδιωτών αλλά και ενδελεχής πρόταση του Διευθυντή του Ξενοδοχείου “Βέρμιον”, καθώς και μελέτη που υπάρχει στα αρχεία του Δήμου, οι οποίες τέθηκαν σε διαβούλευση.

Μεταξύ άλλων προτάθηκε να εμπλουτιστεί το άλσος με δράσεις ποικίλου εκπαιδευτικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, ενώ συζητήθηκε και η αναγκαιότητα της αναβάθμισης της προσφερόμενης γαστρονομίας, με στόχευση στη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής ώστε να αποκτήσει ταυτότητα.

Συζητήθηκε επίσης η κυκλοφοριακή τάξη και αποφασίστηκε (τουλάχιστον μέχρι την επανενεργοποίηση της δημοτικής αστυνόμευσης) ένα σύστημα ιδιωτικής φύλαξης, το οποίο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό, με τη βοήθεια της Β΄ Μοίρας για τη διευκόλυνση της σωστής στάθμευσης των λεωφορείων. Στην αποτελεσματική λειτουργία βοήθησε και η πλήρης λειτουργία του πάρκινγκ δίπλα στο κολυμβητήριο, που με ευθύνη της ομάδας έργου και με πολύ προσωπική εργασία καθαρίστηκε αποκαλύπτοντας πλήρως 200 και πλέον θέσεις στάθμευσης.

Σε επόμενες συναντήσεις για το ίδιο θέμα θα  διευρυνθεί ο κύκλος των συνομιλητών, ώστε να διαμορφωθεί ένας πλήρης και σύγχρονος νέος κανονισμός λειτουργίας που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει το άλσος ως έναν οργανωμένο πρότυπο προορισμό αξιώσεων.