Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Κόπηκαν τα κλαδιά στον πεζόδρομο για να έχει ομαλή πρόσβαση ασθενοφόρο και πυροσβεστικό έπειτα από καταγγελία

fotopezodromosalex20150526από τα «Χρονικά» του Χ. Μόχλα

Ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος η εργασία αναμόρφωσης- ανάπλασης του παλαιού πεζόδρομου στην Αλεξάνδρεια και δεν απομένει παρά μόνον η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών στηλών ώστε να παραδοθεί.

Σήμερα το μεσημέρι το συνεργείο του δήμου Αλεξάνδρειας έκοβαν τα κλαδιά από τα πεύκα που βρίσκονται στο ύψος της παιδικής χαράς διότι, όπως είπε στα “τοπικά Χρονικά” ο αρμόδιος υπάλληλος, έγινε προφορική καταγγελία στον δήμο ότι τα κλαδιά εμποδίζουν την ομαλή διέλευση ασθενοφόρων και του πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης. Μια καταγγελία αρκούντως σοβαρή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την αστυνομία και την διοίκηση του δήμου ώστε να παραμένει το συγκεκριμένο τμήμα συνεχώς ανοιχτό.

Και για να παραμείνει ανοιχτό το εν λόγω τμήμα του πεζοδρόμου θα πρέπει να απαγορευτεί δια ροπάλου η στάθμευση δικύκλων και ποδηλάτων. Θα πρέπει να μην επιτραπεί η χρήση από τα καταστήματα ούτε ενός πόντου για τοποθέτηση καθισμάτων ή για “αποθήκη” υλικών των εν λόγω καταστημάτων.

Βέβαια, ήδη έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη κατασκευή για τα ποδήλατα πλην όμως δεν ορίστηκε ο σχετικός χώρος για το παρκάρισμα των μηχανών που είναι αρκετές.