Κατηγορίες
σύλλογοι

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

efksinoslesxi xariessasΕκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα πραγματοποιήσει η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (Σάββατο 16, Κυριακή 17 και Τρίτη 19 Μαΐου 2015) είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΙΟΥ

ΏΡΑ 20:00 Ετοιμασία και στόλισμα του κόλλυβου στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας από το τμήμα γυναικών του συλλόγου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ

Ώρα 9:45  Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαρίεσσας προσφορά κολλύβων στη μνήμη των 353.000 ψυχών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ώρα 10:30 Δεξίωση Μνημοσύνου στην αίθουσα του συλλόγου της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας.

Ώρα 11:00  Παράσταση με θέμα “Η Γενοκτονία των Ποντίων”- μονόπρακτο από την Ελένη Σαββίδου (αντιπρ. του Φάρου Ποντίων θεσ/νικης & Μέλος της θεατρικής Ομάδας Ακτριτών Θεσ/νίκης)

Ώρα 11:15 Χορωδία τραγουδιών απο το τμήμα γυναικών του συλλόγου, στη λύρα Τσιμενίδης Δημήτρης

Ώρα 11:30 Προβολή ιστορικού Ντοκιμαντέρ “Τα χνάρια των Αργοναυτών” του Κυριακίδη Θεοδόση διδάκτορα Ιστορίας, θεολόγο και υπεύθυνο του ερευνητικού κέντρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 

“Αναδεικνύουμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από το σχολείο.”

Ώρα 10:00 Το Δημοτικό Σχολείο Χαρίεσσας-Μονοσπίτων επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και σε συνδυασμό με τους εκπαιδευτικούς μαθαίνει για την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.