Κατηγορίες
ανακοινώσεις Δήμος Αλεξάνδρειας ιατρικά

Δήμος Αλεξάνδρειας: Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone

tiatrΤο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο Δήμος μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούν δωρεάν οι νοσηλεύτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στα Αγροτικά ιατρεία του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογραφήματα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, καθώς και μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο.

Για τις εξετάσεις που η Γενική Ιατρός αποφασίσει ότι θα ήθελε μία συμβουλευτική γνωμάτευση, τις στέλνει – μέσω του δικτύου της Vodafone- στους πνευμονολόγους και στους καρδιολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι ελέγχουν τις εξετάσεις του ασθενή και αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο τρόπο.

Το συντονισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής από πλευράς Δήμου έχει ο αρμόδιος σε θέματα υγείας κος Μπρουσκέλης Νικόλαος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Την ιατρική παρακολούθηση του προγράμματος έχει η κα Τζιάρα Ελένη Γενική Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2333053045 και 2333053072.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

-ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΡΑΧΟΥ

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΡΑΧΟΥ

-ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

-ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙΟΥ

-ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

-ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

-ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΗΣΕΛΟΥΔΙΟΥ

-ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ

-ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

-ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑΣ

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Οι εξετάσεις θα γίνονται από 09.00πμ έως 14.00μμ

Υπεύθυνη νοσηλεύτρια η κα Πουλουτσά Γιώτα Κιν.6972455434