Κατηγορίες
Βέροια εκδηλώσεις διάφορες

«Γιορτή Άρτου και Ζύμης» από την Π.Ε Ημαθίας, τον Σύλλογο Αρτοποιών και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας

GIORTI ARTOU ZYMHS veria 2012Ο Σύλλογος Αρτοποιών Βέροιας και Περιχώρων, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, σας προσκαλούν στη «Γιορτή Άρτου και Ζύμης» που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά, στη Βέροια, στην Πλατεία Δημαρχείου, από Τετάρτη 13 έως Παρασκευή 15 Μαΐου 2015.

Tο τριήμερο αυτό, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει το ψωμί, από το άλεσμα του σιταριού σε πέτρινο μύλο, το ζύμωμα, την παρασκευή του, μέχρι το ξεφούρνισμα.

Για το σκοπό αυτό, στο χώρο της Πλατείας Δημαρχείου, θα υπάρχει εγκατεστημένος όλος ο εξοπλισμός που χρειάζεται για την παρασκευή του πολύτιμου αυτού αγαθού για τον άνθρωπο, ανά τους αιώνες.

Την παρουσίαση στο κοινό θα κάνουν έμπειροι αρτοποιοί της Βέροιας, μαθητές του Δημοσίου ΙΕΚ Βέροιας καθώς και καλεσμένοι ειδικοί απ’ όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, γνωστά ονόματα παρασκευαστών Άρτου και Ζαχαροπλαστικής, χορηγοί της εκδήλωσης μας, θα διανέμουν στο κοινό εκλεκτά σκευάσματα.

• Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου, ώρα 19.30