Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις διαδίκτυο

Ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού

laptop002Μετά από άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκε 36χρονος ημεδαπός σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού προηγουμένως είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να αυτοκτονήσει και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από ημεδαπό.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απογευματινές ώρες της 06-05-2015, ότι 36χρονος ημεδαπός εκδήλωσε σε οικείο του πρόσωπο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν άμεσα έρευνα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί γεωγραφικά η περιοχή που βρισκόταν ο 36χρονος, ενώ ενημερώθηκε η τοπική Αστυνομική Υπηρεσία για τον άμεσο εντοπισμό του.

Μετά από άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις ο 36χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως εντός του οχήματος του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αφού διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα, ακολούθως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBER KID
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR