Κατηγορίες
σκίτσα-σάτυρα

Εμφανίστηκαν οι «Κυρίες με τα μαύρα» στο Μαξίμου…

donnacapeneroΤου Λάκη Μπέλου (δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών)

Δέκα κυρίες, κομψές, περιποιημένες, χαμογελαστές και ευγενικές» κατέφτασαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης με τρία τζιπ στο μέγαρο Μαξίμου.

Ντυμένες στα μαύρα, συνοδευόμενες από έναν ικανό αριθμό “σεκιουριτάδων”, σταμάτησαν έξω από τη φρουρά του πρωθυπουργικού Μεγάρου και είπαν στους έκπληκτους φύλακες:

Πάρτε αυτό το δέμα με τα χρήματα. Πληρώνουμε όλες τις οφειλές για τη δόση στο ΔΝΤ. Είναι ακριβώς τα χρήματα που οφείλετε γιατί δεν θέλουμε να έχουμε πασχαλιάτικα πιστωτικό γεγονός“.

Ετσι περιγράφει στο “Πάμε Λουκέτο” ο επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς το αναπάντεχο δώρο από τις κυρίες με τα μαύρα, που εμφανίζονταν μέχρι τώρα στη Βαρβάκειο και μοίραζαν κρέας και έκαναν τώρα αυτή την απρόσμενη και γενναιόδωρη κίνηση.

Ενημερώθηκαν αμέσως Τσίπρας-Βαρουφάκης, που είναι στο εξωτερικό, κι είπαν να ανοιχτεί αμέσως το δέμα με τα χρήματα.

Σκαναρίστηκαν όλα, βρέθηκαν γνήσια και επαρκή για τη δόση του ΔΝΤ και στάλθηκαν αμέσως τα 448 εκατ. στη Λαγκάρντ πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Οι δέκα κυρίες με τα μαύρα άφησαν μάλιστα και φιλοδώρημα 500.000.000 ευρώ.

Κλήθηκε από το Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος και δόθηκαν τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό άλλων 5 αεροσκαφών. Ορισμένες από τις κυρίες με τα μαύρα τις εντόπισε και τις φωτογράφισε μάλιστα η στήλη.

Στο Μαξίμου τώρα ψάχνουν τις κυρίες με τα μαύρα για να δουν ποιες είναι για να διαπιστώσουν αν τα χρήματα είναι φορολογημένα.