Κατηγορίες
αυτοδιοίκηση

Τι ζητάει η ΚΕΔΕ από Κυβέρνηση & Δήμους για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων

kedeΑναταραχή επκρατεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης να υποχρεωθούν οι ΟΤΑ να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ.

Σήμερα έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το θέμα και με ψήφισμά της η Ένωση των Δήμων της χώρας ζητά απόσυρση της Π.Ν.Π. και ειλικρινή διάλογο για να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις ενώ καλεί τους δήμους να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π. μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου στις 7-9 Μαΐου.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στο ψηφισμά του που εκδόθηκε μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. με την οποία υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Επίσης, η ΚΕΔΕ κρίνει ως μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Παράλληλα καλεί τους Δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.