Κατηγορίες
περιβάλλον

Την Κυριακή καθαρίζουμε το παραποτάμιο δάσος του Αξιού στα Κουφάλια

fddelta20150426Ελάτε μαζί μας! Στον εθελοντικό καθαρισμό στο παράποτάμιο δάσος Αξιού

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Απριλίου δίνουμε ραντεβού στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού, στο πρώην αναψυκτήριο “Κάτι κάτι για μούντο”, στα Κουφάλια, για να καθαρίσουμε αυτή την πανέμορφη περιοχή από τα πλαστικά, τα σκουπίδια και από τα απομεινάρια του αναψυκτηρίου που αποτελούν πληγή για την ομορφιά της εδώ και χρόνια.
Σε αυτό το σημείο του Εθνικού Πάρκο συναντάμε ένα από τα τελευταία κομμάτια του παρόχθιου δάσους του Αξιού με τις ιτιές, τα σκλήθρα και τις λεύκες που, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου θα είναι “στα καλύτερά του”.


Για τους εθελοντές που θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Το ραντεβού θα είναι 9:45 μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για τα παιδιά

Οι μαθητές του δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήρι για τη δημιουργία μουσικών οργάνων με υλικά που θα συλλέξουν από τη φύση, συμπεριλαμβανομένων ανακυκλώσιμων σκουπιδιών. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 10:15.

Πότε και που:
Κυριακή 26 Απριλίου, 10 π.μ., στο Κάτι κάτι για μούντο

Η δράση πραγματοποιείται με  τη στήριξη και τη συνεργασία: του Δήμου Χαλκηδόνος, του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Κουφαλίων.