Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 6 Απριλίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

DIMOTIKO SYMVOULIO-20150406001Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 6 Απριλίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας.

Πέραν των θεμάτων που ήταν στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν και άλλα θέματα και απαντήθηκαν ερωτήματα των συμβούλων προς τη Διοίκηση του Δήμου, ενώ ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης ενημέρωσε το Σώμα για διάφορα θέματα (μεταξύ αυτών και για τη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σάββατο).

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, αναφορά έγινε στο θέμα του προβλήματος που έχει επιφέρει ο κυκλοφοριακός φόρτος στο Δήμο λόγω της κίνησης βαρέων οχημάτων στην ΠΕΟ Θεσ/νικης-Κατερίνης (έγινε και συνάντηση με ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας), ενώ όπως είπε ο δήμαρχος για το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης αναμένει από τους μελετητές τις αλλαγές που ζητήθηκε να γίνουν ώστε αυτή να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νησελίου ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά πως το έργο έχει απενταχθεί ενώ γύρω από το ίδιο θέμα σύμβουλος της μειοψηφίας (Κ. Παράσχου) κατήγγειλε ότι σε μια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Νησελίου και παλιού δήμου Αντιγονιδών έχουν εμφανιστεί παράνομες χωματερές. Σε αυτό απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτ. Τόκας είπε πως όντως υφίσταται πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίστηκε όταν υπήρχε προσωπικό και παραδέχθηκε ότι η εικόνα δεν είναι καλή.

dimotikosymvoulio2015-panorama

Επίσης, έγινε μια επισήμανση των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση για την κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, το οποίο σε πολλά σημεία του έχει ζημίες λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σ. Κούγκας έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας λόγω ύπαρξης στεγάστρου που δεν έχει άδεια (όπως ανέφερε – πρόκειται όπως ακούστηκε για υπόθεση που βρίσκεται στον Εισαγγελέα) αλλά και για κάποιο δημοτικό κατάστημα στο Νησί. Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι κανένα από τα καταστήματα που έχουν σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν παραβαίνει την κανονιστική, η οποία όπως είπε θα αλλαχθεί.

ds20150406-stigmiotypo

Αναφορά έγινε και σε έναν οικίσκο που μετακινήθηκε από την Ξεχασμένη στην Αλεξάνδρεια. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ απαντώντας ανέφερε πως πρόκειται για ένα αναξιοποίητο και παρατημένο επί αρκετά χρόνια λυόμενο, το οποίο ήδη έχει τοποθετηθεί στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου – Κολυμβητηρίου και θα χρησιμοποιηθεί ως οίκημα για το αναψυκτήριο που ο Δήμος ετοιμάζεται να λειτουργήσει (σε παρατήρηση συμβούλου είπε πως έχουν ήδη γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του αναψυκτηρίου).

Δείτε στη συνέχεια και ένα απόσπασμα από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, μια απάντηση του δημάρχου σε ερωτήματα που του τέθηκαν.