Κατηγορίες
βουλευτές Λαπαβίτσας

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια συμμετέχει ο Κ. Λαπαβίτσας (Ημαθίας, ΣΥΡΙΖΑ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈνας από τους οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων, θα είναι ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας.

Η Επιτροπή συγκροτείται ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, των βουλευτών του κόμματος, του Προέδρου της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των βουλευτών του κόμματός του. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής (06.04.2015).

Οι εργασίες της επιτροπής θα διαρκέσουν έξι μήνες λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου της και η προθεσμία για την ολοκλήρωση εργασιών και την υποβολή του πορίσματός της θα είναι η 6η Οκτωβρίου του 2015 με δυνατότητα παράτασης.

Στην Επιτροπή υπάρχει εκπροσώπηση κατ’ αναλογία της δύναμης όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και η πλήρης σύνθεσή της είναι η εξής:

1. Βίτσας Δημήτριος (ΣΥΡΙΖΑ)

2. Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα) (ΣΥΡΙΖΑ)

3. Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά) (ΣΥΡΙΖΑ)

4. Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα (ΣΥΡΙΖΑ)

5. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος (ΣΥΡΙΖΑ)

6. Σαντορινιός Νεκτάριος (ΣΥΡΙΖΑ)

7. Συρίγος Αντώνιος (ΣΥΡΙΖΑ)

8. Ψυχογιός Γεώργιος (ΣΥΡΙΖΑ)

9. Αθανασίου Χαράλαμπος (ΝΔ)

10. Αναστασιάδης Σάββας (ΝΔ)

11. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) (ΝΔ)

12. Σταϊκούρας Χρήστος (ΝΔ)

13. Γαλέος Γεώργιος (Χρυσή Αυγή)

14. Αμυράς Γεώργιος (Ποτάμι)

15. Καραθανασόπουλος Νικόλαος (ΚΚΕ)

16. Καμμένος Δημήτριος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)

17. Λοβέρδος Ανδρέας (ΠΑΣΟΚ)