Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω Λαπαβίτσας Ουρσουζίδης πολιτική

Πολιτική εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια το βράδυ του Σαββάτου 4 Απριλίου

syrizaekdil20150404-019Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου στην Αλεξάνδρεια ο ΣΥΡΙΖΑ, με στη συμμετοχή των τριών βουλευτών του κόμματος που εξελέγησαν στις εκλογές του Γενάρη του 2015.

Πριν από την εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, έγινε συνάντηση βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το δήμαρχο Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη και μέλη της διοίκησης του Δήμου, κατά την οποία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που ταλανίζουν το Δήμο Αλεξάνδρειας και που χρήζουν άμεσης λύσης (και βοήθειας για την επίλυσή τους από τους βουλευτές).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί συνδημότες μας ενώ οι βουλευτές Ημαθίας Φρ. Καρασαρλίδου, Κώστας Λαπαβίτσας και Γιώργος Ουρσουζίδης έκαναν ο καθένας μια αναφορά στην έως τώρα κοινοβουλευτική του δράση αλλά και στα τοπικά ζητήματα. Τη συζήτηση συντόνισε ο Χρήστος Αντωνίου.

syrizaekdil20150404-015Οι βουλευτές στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις συμπολιτών μας που τους απασχολούν διάφορα ζητήματα (αγροτικά, επαγγελματικής φύσης, ασφαλιστικά, συνέχισης έργων στο Δήμο, οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς και σχετικά νομοσχέδια, τα κανάλια και χρέη τους) ενώ φυσικά οι βουλευτές ερωτήθηκαν και για τη γενικότερη πολιτική αλλά και για τη στάση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει στο θέμα της Οικονομίας και της πορείας της χώρας στο πλαίσιο των Μνημονίων και των σχέσεων με τους εσχάτως μετονομασθέντες “θεσμούς”.

Όσον αφορά τα τοπικά, κατά τη συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση των βουλευτών έγινε αναφορά/ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα (εμπάργκο Ρωσίας, φορολόγηση αγροτών, εμπόριο, προγράμματα που “τρέχουν” και μέσα από τα οποία θα πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγικές μονάδες και τα καταστήματα της Ημαθίας), σε έργα στην Ημαθία αλλά και σε προσπάθειες που έχουν δρομολογηθεί για την “παραγωγική ανασυγκρότηση” (δρόμος Πατρίδας-Σκύδρας, Τελωνείο Ημαθίας, ΧΑΔΑ Νησελίου, επαναλειτουργία εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ).

syrizaekdil20150404-001

Τέθηκε επίσης το θέμα του Γυμνασίου Πλατέος και το γεγονός ότι θα πρέπει επιτέλους – μετά από πολλά χρόνια – να τελειώνει το τσίρκο των ανακλήσεων και να προχωρήσει η οριστική κατάργηση της απόφασης που κλείνει στο σχολείο.

Αναφορά έγινε και σε θέματα μνημονιακών πολιτικών, στα νμοσχέδια που ήδη κατατέθηκαν και που η Κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει στο άμεσο μέλλο, στον τρόπο αντίδρασης της Κυβέρνησης στα τερτίπια των “δανειστών” της χώρας όμως δεν δόθηκε μια σαφής απάντηση για το τι ακριβώς θα γίνει στην Οικονομία και στις σχέσεις της χώρας με τους “εταίρους” και με τους “δανειστές” μας.