Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Περί κανονιστικής και αλλαγών – ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ζητηθεί η άποψη των δημοτών

pezodralexΚατά τη χθεσινή (Δευτέρα 6/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε, όπως αναφέραμε, λόγος και για το θέμα της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και τον σχετικό κανονισμό.

Το όλο πρόβλημα, εδώ και χρόνια, εντοπίζεται σε 1-2 δρόμους του Δήμου, και συγκεκριμένα στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Εθνικής Αντίστασης και σε συγκεκριμένα σημεία της οδού Δ. Βετσοπούλου. Και όπως πολύ εύστοχα αναφέρει και σε σημερινή του ανάρτηση ο Χάρης Μόχλας στα «Χρονικά», «επί εικοσιπέντε χρόνια κάθε καλοκαίρι το ίδιο έργο ανεβαίνει στην Αλεξάνδρεια…».

Χθες ο δήμαρχος είπε πως θα έλθει και νέος κανονισμός. Αν κρίνει κανείς από αυτά τα κωμικοτραγικά που βλέπουμε καθημερινά αλλά κυρίως από τις αντιδράσεις και όλα όσα είχαν αναφέρει τότε οι καταστηματάρχες (τον Μάρτιο του 2014 – δείτε ΕΔΩ τι έλεγαν τότε), ο υφιστάμενος κανονισμός έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να αλλάξει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτε απολύτως!

Το θέμα θα πρέπει να έλθει και σε δημόσια διαβούλευση, δεν είναι κάτι απλό που θα τελειώσει μέσα σε 2 γραφεία (γιατί είναι σε άμεση συνάρτηση και με κάποιους σχεδιασμούς/ανακατατάξεις που μάθαμε πως προωθούνται). Είναι πρακτικά αδύνατον ο νέος κανονισμός απλά να συγγραφεί με τη συμμετοχή π.χ. μόνο της Δημοτικής Αρχής ή των καταστηματαρχών ή του Εμπορικού Συλλόγου κλπ και να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση.

ΟΦΕΙΛΕΙ η Τοπική Αρχή να «κατέβει» στον κόσμο και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την άποψή του, για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Στη συνέχεια να προχωρήσει στη σύνθεση των απόψεων, να βάλει και τη δική της γνώμη μέσα και στο τέλος να το παρουσιάσει για ψήφιση.

Για σοβαρά θέμα όπως αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ζητηθεί η άποψη των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των ίδιων των δημοτών. Αν αυτό δεν γίνει, τότε η όλη κατάσταση θα θυμίζει άλλες πρακτικές, άλλες εποχές – αυτές που οι δημότες καταδίκασαν πριν από έναν περίπου χρόνο