Κατηγορίες
παραπολιτικά

Παραιτείται από την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ν. Μπρουσκέλης (;)

DSC_0112Κρίση στην ομάδα της πλειοψηφίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας έχει υποβάλει από το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Μπρουσκέλης.

Αν και κατά το άρθρο 7, παρ. 1 του Κανονισμού του Δ.Σ. η παραίτησή του Προέδρου υποβάλλεται στο Σώμα, ήδη η πρόθεση Μπρουσκέλη έχει γνωστοποιηθεί τηλεφωνικά (και γραπτά) στο Δήμαρχο Π. Γκυρίνη. Τόσο το βράδυ της Δευτέρας όσο και την Τρίτη οι δυο είχαν συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Η άμεση επίλυση του θέματος είναι ένα δύσκολο έργο για τον Δήμαρχο, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει και πολλά, λόγω του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην Αθήνα. Όπως μάθαμε, θα γίνει προσπάθεια να επισπευτεί η επιστροφή του στην Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γύριζε το μεσημέρι της Πέμπτης).

Από αυτά που ξέρουμε, στην επιστολή παραίτησης που έχει ήδη αποσταλεί με email στον Δήμαρχο οι λόγοι που επικαλείται ο Ν. Μπρουσκέλης είναι επαγγελματικοί – πέραν της προεδρίας στο Δημοτ. Συμβούλιο ο Ν. Μπρουσκέλης είναι υπεύθυνος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και στην Εθελοντική Ομάδα του Δήμου και όπως φαίνεται ο χρόνος δεν είναι πλέον αρκετός για να ασχοληθεί με όλα ταυτόχρονα.

Ο Μπρουσκέλης πάντως είναι αποφασισμένος να εμμείνει στην απόφασή του για παραίτηση, ακόμη και όταν συναντηθεί με τον δήμαρχο, αμέσως μόλις ο τελευταίος επιστρέψει από Αθήνα.

Στα περί της διαδικασίας, η επιστολή παραίτησης θα αναγνωστεί στο Δ.Σ. στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση (το Δημοτικό Συμβούλιο πιθανόν να συγκληθεί την Παρασκευή ή τη Μεγ. Δευτέρα). Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δ.Σ., θα συγκληθεί άμεσα το Σώμα “από τον σύµβουλο του επιτυχόντος συνδυασµού που έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους” και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο.

Πρόκειται για την τρίτη “μεγάλη κρίση” στους κόλπους της ομάδας της πλειοψηφίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας, και αυτό που αναμένεται να δούμε είναι ποια θα είναι η κατάληξή της: ποιες θα είναι οι ανακατατάξεις και καραμπόλες που θα προκαλέσει η παραίτηση (αν δεν αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή ο Ν. Μπρουσκέλης) και αν ο Π. Γκυρίνης θα επιλέξει να προχωρήσει σε κάποιου είδους “ανασχηματισμό”, ώστε να… ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα και η συζήτηση να σταματήσει να περιστρέφεται πλέον στα της παραίτησης Μπρουσκέλη και στους λόγους για τους οποίους αυτή υποβλήθηκε.