Κατηγορίες
Οικονομία

Λύση μέχρι 30 Ιουνίου (λέει ο Βόλφγκανγκ). Όμως…

eurohookΑπό μήνα σε… μήνα το πάει ο Βόλφγκανγκ όσον αφορά τη λύση στο πρόβλημα με την Οικονομία μας, στο λεγόμενο και “πρόγραμμα”.

Σε συνέντευξή του, που παραχώρησε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών επιμένει στην ουσία στη συνέχιση ενός αδιέξοδου “προγράμματος” για να πάρει η Ελλάδα το υπόλοιπο ποσό του πακέτου,  ενώ είναι αρκετά σαφής σε αυτό που αναφέραμε τις προάλλες: ότι πλέον είναι όλοι έτοιμοι για μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (οι δικοί μας τηλεοπτικοί φωστήρες να δούμε πότε θα αρχίσουν να λένε την αλήθεια, ότι δηλαδή είναι άλλο πράγμα μια έξοδος από την Ευρωζώνη και άλλο μια έξοδος από οτιδήποτε θυμίζει Ευρωπαϊκή Ένωση – έστω έτσι όπως την κατάντησαν…).

Πλέον λοιπόν στο εξωτερικό παραδέχονται και κάτι: στο ότι είναι όλοι έτοιμοι. Στο ότι “βρέθηκε” ο χρόνος και ξεφορτώθηκαν το Ελληνικό χρέος που κατείχαν οι τράπεζές τους, δένοντας ταυτόχρονα μέσα σε μια 5ετία και μια χοντρή θηλιά στο λαιμό της χώρας και της κοινωνίας.

Όμως, η συζήτηση εσχάτως στρέφεται και κάπου αλλού, σε θέμα που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό: άντε και η χώρα βρίσκεται προ ενός πιστωτικού γεγονότος, και μάλιστα σύντομα. Για οποιονδήποτε λόγο, είτε επειδή θα την εξωθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση οι “δανειστές” που θα περιμένουν – υποτίθεται – μέχρι τις 30/6 για να στείλουν τα ρέστα από το πακέτο “στήριξης”, είτε επειδή η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα υπολόγισε σωστά και δεν της βγήκαν οι σχεδιασμοί. Ο Βόλφγκαγκ αποκλείει (για τους δικούς του λόγους) ένα grexit.

Εντός ποιου πλαισίου θα γίνει αυτό το πιστωτικό γεγονός;; Εντός του ευρώ;;

Γιατί αν επέλθει ένα τέτοιο γεγονός εντός του ευρώ, τότε δεν χρειάζεται κανείς να είναι πρύτανης του Λόντον Σκούλ οφ Εκονόμικς για να αντιληφθεί πως με ακριβό νόμισμα, με μηδέν ανταγωνιστικότητα (την καλώς εννοούμενη, όχι την άλλη που σημαίνει μειώσεις μισθών, απολύσεις και φτωχωποίηση) και με τις στρατηγικές αποφάσεις για την Οικονομία στα χέρια τρίτων δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι τον αιώνα τον άπαντα!!!!!!