Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Η Ημαθία μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός

arxthetrmiezasergΕνημέρωση-παρουσίαση για τα πλάνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας αλλά και για τη μέχρι τώρα πορεία των έργων της υπηρεσίας στην Ημαθία έκανε το Σάββατο στο δημαρχείο της Βέροιας η προϊσταμένη της, αρχαιολόγος Αγγελ. Κοτταρίδου.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στόχος της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης με την παραμονή του επισκέπτη στην Ημαθία για μια εβδομάδα – πράγμα που κάποτε μπορεί να φαινόταν «περίεργο» αλλά πλέον όχι.

Οι θησαυροί της Ημαθίας είναι πολλοί και σε συνδυασμό με τις ομορφιές της περιοχής μας (π.χ. τους χειμερινούς μήνες λόγω των χιονοδρομικών αλλά και καθ’ όλο το έτος, αφού από την Ημαθία δεν λείπουν βυζαντινά μνημεία που θα προσέλκυαν ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον λεγόμενο «θρησκευτικό τουρισμό») θα μπορούσαν να μετατρέψουν την Ημαθία σε έναν πολύ καλό τουριστικό προορισμό. Αρκεί όμως κάποτε οι πολιτικοί μας να αποφασίσουν να δουν όλο το κάδρο, χωρίς παρωπίδες και χωρίς να περιορίζονται (όπως γίνονταν τα χρόνια που μας πέρασαν).

Μεταξύ των προτάσεων για την επόμενη περίοδο – και χωροταξικά ανήκουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας – είναι και η ανάδειξη ρωμαϊκού λουτρού στο Νησί καθώς και η ανάδειξη της ρωμαϊκής γέφυρας στο Κλειδί.