Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Επίσκεψη του Πρόεδρου της Δημ. Κοιν. Μελίκης στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθέριου-Κορδελιού

dt20150402akr2Με την ιδιότητα του συγγραφέα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Αλέξανδρος Ακριτίδης, βρέθηκε προσκεκλημένος στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθέριου – Κορδελιού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Ο συγγραφέας παρέθεσε συνοπτικά, στοιχεία για την Λογοτεχνία στην Ελλάδα (Αρχαία και Νεοελληνική) και μετέφερε στους μικρούς μαθητές χρήσιμες πληροφορίες για την Τέχνη της συγγραφής. Απάντησε σε ερωτήσεις τους και περιέγραψε τη δική του πρώτη επαφή με την ποίηση και την πεζογραφία.

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Από το 1966 που καθιερώθηκε ο εορτασμός, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, γίνεται χορηγός της. Επιλέγει ένα θέμα και καλεί ένα γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου κι ένα γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα.

afisapaivivlio2015

Φέτος το υλικό επιμελήθηκε το Τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το μήνυμα έγραψε η Marwa Obald Rashid Al Aqroubi, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και Πρόεδρος του Τμήματος των ΗΑΕ της IBBY, ενώ την αφίσα φιλοτέχνησε η Nasim Abaeian από το Ιράν, η οποία σπούδασε καλές τέχνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα & στις ΗΠΑ και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Zayed εικονογραφώντας παράλληλα παιδικά βιβλία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, υπό τη διοργάνωση του Διευθυντή του Σχολείου, κύριου Στέργιου Παπαδόπουλου και ολοκληρώθηκε με την δωρεά βιβλίων σε όλα τα παιδιά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.