Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Δ.Σ. Αλεξάνδρειας: συζητήθηκε το θέμα της ΠΝΠ για τα αποθεματικά των Δήμων

DIMOTIKO SYMVOULIO-20150406001Ειδική συνεδρίαση με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΦΕΚ 41/20-04-2015,Τεύχος Α΄) – συνεδρίαση όμως κατά την οποία συζητήθηκαν και άλλα 3 θέματα, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην αρχή της συζήτησης αναγνώστηκε η επιστολή του πρώην (πλέον) αντιδημάρχου και δημοτ. συμβούλου Ν. Αλεξόπουλου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νικ. Μπρουσκέλη – στην οποία όμως δεν αναφέρονταν τίποτε απολύτως σχετικά με τους λόγους της παραίτησης.

Όσον αφορά τη συζήτηση για το πρώτο και κύριο θέμα της συνεδρίασης: ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε πως προσκλήθηκαν όλοι οι βουλευτές Ημαθίας αλλά εξ αυτών ουδείς δεν παρευρέθηκε λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή. Επιστολή έστειλε ο Απ. Βεσυρόπουλος, που αναγνώστηκε. Παρών ήταν ο Χ. Αντωνίου (ΣΥΡΙΖΑ) που προσκλήθηκε αλλά τελικά δεν μίλησε (το Δ.Σ. ερωτήθηκε επί αυτού και δεν του δόθηκε ο λόγος.)

Κατά τη συζήτηση:

-Ο δήμαρχος Παν. Γκυρίνης ανέφερε ότι η ΠΝΠ είναι πράξη αυθαίρετη, απαράδεκτη που στερείται κάθε νομιμότητας και αντίκειται στο Σύνταγμα. Πρότεινε να υιοθετηθεί καταδικαστικό ψήφισμα.

-Ο Φ. Δημητριάδης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, ζήτησε την υιοθέτηση ομόφωνου καταδικαστικού ψηφίσματος.

– Ο Χρ. Αλευράς είπε ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε νόμους κατάργησης των Μνημονίων αλλά κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση και αναρωτηθηκε αν μεθοδεύεται ακόμη και πλήρης  κατάργηση των ΚΑΠ. Ζήτησε να υιοθετηθεί ψήφισμα που θα είναι καταδικαστικό ενώ παρουσίασε και σχέδιο ψηφίσματος για να υιοθετηθεί στη συνεδρίαση.

– Ο Γιώργος Σπυρίδης δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Τελικά αποφασίστηκε να μην υιοθετηθεί το ψήφισμα που ανάγνωσε ο Χ. Αλευράς και να γραφεί ένα άλλο.