Κατηγορίες
τηλεόραση

Αρχίζουν οι ερτζιανές περιπέτειες – θα το πάνε μέχρι τέλους αυτή τη φορά;

tvremctrlΓια τριπλό μέτωπο κατά της διαπλοκής κάνουν λόγο σήμερα διάφορα ΜΜΕ (όχι τα γνωστά και μεγάλα – τα άλλα, τα λιγότερο γνωστά και λιγότερο μεγάλα).

Αφορμή τρεις διαδικασίες που ξεκίνησε η Κυβέρνηση και έχουν να κάνουν με το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας – το οποίο είναι μπάχαλο από την πρώτη ημέρα που εξέπεμψαν τα ιδιωτικά κανάλια, δηλαδή από το 1989 (τι ψυχή έχουν 26 χρονάκια;;).

-Αρχικά ζητείται να γνωστοποιηθούν τα (θαλασσο)δάνεια που έλαβαν οι – στην πλειοψηφία τους όπως λέγεται στην πιάτσα – υπερχρεωμένες επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το αν θα λάβει απάντηση η Κυβέρνηση από τις χιλιοσωμένες με δημόσιο χρήμα τράπεζες, αυτό είναι άλλου τραπεζίτη ευαγγέλιο.

– στη συνέχεια, στον κατάλογο που έλαβαν οι της Επιτροπείας υπολογίστηκε λέει και ένα ποσό της τάξης 20 έως 40 εκατομμυρίων που θα εισπραχθεί από τις ίδιες επιχειρήσεις για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Επίσης το αν θα λάβουν κανά ευρώ είναι ένα θέμα, αφού τόσα χρόνια κάποιοι κονομάνε χωρίς να δίνουν σέντσι τσακιστό (για να το κάνουμε λιανά, είναι σα να έχεις ένα ραφτάδικο και οι μηχανές με τις οποίες ράβεις να είναι κρατικές αλλά εσύ δεν δίνεις δεκάρα στον ιδιοκτήτη τους – το «ραφτάδικο» δεν είναι τυχαίον ως παράδειγμα).

– τέλος, η τρίτη διαδικασία αφορά την νεκρανάσταση της ΕΡΤ, που είχε κλείσει μέσα σε μια νύχτα. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού θα πρέπει να αποδειχθεί έμπρακτα η πρόθεση των Κυβερνώντων να μη συνεχίσει το μαγαζί να λειτουργεί ως θυγατρική εκάστης Κυβέρνησης αλλά και θα πρέπει να φανούν και συνεπείς σε όσα έχουν πει πως θα πράξουν με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που απέλυσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όσο για το άλλο μέγα θέμα, αυτό της ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος στην οποία η ΕΡΤ δε συμμετείχε ποτέ επειδή έκλεισε ενώ ήταν έτοιμη από καιρό, ίσως θα πρέπει να το δουν σε δεύτερη φάση…