Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια περιβάλλον

Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

kadoianakyklosis1Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων εδώ και χρόνια υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών, με την τοποθέτηση 516 μπλε κάδων ανακύκλωσης, από τους οποίους οι 212 στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Επιπλέον, υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με ειδικά κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί σε Αλεξάνδρεια και Πλατύ.

Τα παραπάνω προγράμματα ανακύκλωσης έχουν βρει θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες, και τώρα ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αστικών αποβλήτων, τα ενισχύει με το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας.

kadoianakyklosisgyalioyΣτα πλαίσια του προγράμματος, έχουν τοποθετηθεί 24 ειδικοί κάδοι (κώδωνες) ανακύκλωσης γυαλιού, από τους οποίους οι 18 στην Αλεξάνδρεια.

Οι υπεύθυνοι για την οργάνωση του προγράμματος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήριος Τόκας κι η ειδική συνεργάτιδα του Δήμου επί περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών θεμάτων, Σοφία Κωταΐδου, προσκαλούν όλους τους πολίτες και κυρίως τους επαγγελματίες, να αγκαλιάσουν αυτή την νέα προσπάθεια, κάνοντας χρήση των ειδικών κάδων ανακύκλωσης γυαλιού και να συνεχίσουν να δείχνουν την αγάπη και το σεβασμό τους προς το περιβάλλον της πόλης.

Έτσι, όλοι μαζί θα συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος.