Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Δήλωση του δημάρχου Αλεξάνδρειας για τη συνάντησή του με βουλευτές & στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

syriza-dhmarxosΜε αφορμή την συνάντηση του δημάρχου Αλεξάνδρειας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας, ο Π.Γκυρίνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η συνάντηση με τους δυο βουλευτές ήταν ουσιαστική και πολύ χρήσιμη. Τους ενημέρωσα για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου μας που είναι η οικονομική δυσπραγία εξ αιτίας των μεγάλων περικοπών από την κεντρική εξουσία τα τελευταία χρόνια και για τα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν σταματήσει. Ένα βασικό πρόβλημα που έχει και ο δήμος μας αλλά και όλοι οι ΟΤΑ είναι η έλλειψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε και να παρέχουμε τις υπηρεσίες που είμαστε υποχρεωμένοι στους δημότες μας. Ακόμη, έθεσα ζητήματα γραφειοκρατίας που πρέπει να λυθούν.

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να πιστοποιήσουμε τις παιδικές μας χαρές εξ αιτίας ενός νόμου του 2009 που είναι στενός κορσές στους ΟΤΑ. Και εμείς έχουμε τριάντα χωριά με τις αντίστοιχες παιδικές χαρές. Επίσης, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας να επανέλθουν οι δημόσιες υπηρεσίες που μετακινήθηκαν από την πόλη μας στη Βέροια. Δεν πρέπει να κλείσει το τμήμα βλαβών της ΔΕΗ στην Αλεξάνδρεια, να επαναλειτουργήσει το ΙΚΑ και η ΔΟΥ Αλεξάνδρειας που εξυπηρετούσαν χιλιάδες συμπολίτες.

Για όλα αυτά αλλά και για πολλά άλλα θέματα που αφορούν στον τόπο μας ζήτησα την βοήθεια των βουλευτών ώστε να δρομολογηθούν λύσεις. Θεωρώ ότι θα κάνουν το καθήκον τους έναντι του λαού του δήμου μας. Δεν θα επιτρέψουν να απενταχθούν τα μεγάλα έργα και αν αυτό συμβεί θα ήθελα να τους έβλεπα στο πλευρό μας να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την πρόοδο του τόπου μας.

Εγώ από την πλευρά μου τους συγχάρηκα για την εκλογή τους και τους δήλωσα με κάθε σαφήνεια ότι ο δήμος μας έχει απαιτήσεις δίκαιες και η δική μου διοίκηση θα τις διεκδικήσει από την πολιτεία.”

2 απαντησεις στο “Δήλωση του δημάρχου Αλεξάνδρειας για τη συνάντησή του με βουλευτές & στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”

θα προτεινα στο δημαρχο να κανει εναν ελεγχο στο φακελο που κατατεθηκε στο δημο αλεξανδρειας περσι σχετικα με την ατοκη χρηματοδοτηση των δημων και των δημοτων. κι αν … χαθηκε , θα χαρω πολυ να τον ξανακαταθεσω. οπως και να εχει πολυ συντομα θα του κανουμε μια επισκεψη στο γραφειο.

Κάποιος να ενημερώσει τον Δήμαρχο ότι το ΙΚΑστην Πόλη μας λειτουργεί κανονικά και δεν έφυγε ποτέ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.