Κατηγορίες
αγροτικά βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω

Δήλωση της βουλευτού Ημαθίας Φ. Καρασαρλίδου για τη συνάντηση ροδακινοπαραγωγών με Λαφαζάνη-Αποστόλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERAσχετικά με το ρώσικο εμπάργκο

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνάντηση αντιπροσωπείας των ροδακινοπαραγωγών με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και τις αποφάσεις για το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα. Προηγήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων των ροδακινοπαραγωγών στη Βέροια, με την παρουσία των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, όπου αποφασίστηκε η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου τόνισαν τη ριζική αντίθεσή τους στην πολιτική των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη για άρση αυτών των κυρώσεων.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η μετάβαση κυβερνητικής αποστολής στη Ρωσία προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εξαγωγών ροδάκινων και άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά.
Η κα Καρασαρλίδου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συμμερίζεται και επικροτεί τις προσπάθειες του υπουργείου ΠΑΠΕΝ και της κυβέρνησης γενικότερα ώστε να εξευρεθεί τρόπος, σε συνεννόηση και συμφωνία με τη ρωσική πλευρά, να επιτραπεί η νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδακίνων στη Ρωσία την τρέχουσα περίοδο και ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να πληρώνουν οι παραγωγοί μας τις κυρώσεις της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία και τα αντίποινα που αυτές επιφέρουν, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα μας αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Η παραγωγή φρούτων αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας μας, που μπορεί να συμβάλλει και αυτός στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, λόγω και του εξαγωγικού χαρακτήρα που έχει.