Κατηγορίες
Ελλάδα επικαιρότητα

Υπουργός Δικαιοσύνης: “παραμένει εκτελεστή η απόφαση του Α.Π. για το Δίστομο

distomo1944Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από άπαντες (εντός και εκτός Ελλάδας) η συνέχιση αυτού που ξεκίνησε στη Βουλή από τον υπουργός Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων γιατο Δίστομο και την πρόθεσή του να υπογράψει τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.

“Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις οικογένειες των θυμάτων στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή και είμαι έτοιμος να δώσω άδεια για την εκτέλεσή της”, είπε στη Βουλή ο υπουργός – αναφερόμενος σε μια απόφαση που μέχρι σήμερα αρνούνταν κατηγορηματικά να υπογράψει οποιοσδήποτε υπουργός Δικαιοσύνης αυτής της χώρας.

Το αν θα το κάνει ή αν είναι ένα ακόμη πραγματικό (ή επικοινωνιακό) μέτρο πίεσης προς τη Γερμανία, αυτό είναι άλλο θέμα.

(στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος είπε πως έχει περιέλθει στην κατοχή της Ελλάδα – από τις ΗΠΑ – ένα σπάνιο αρχειακό υλικό το οποίο τίθεται στην υποστήριξη του έργου της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών).