Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Παραλογισμός! Γιαυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έρθει σοβαρός επιχειρηματίας να επενδύσει

attenzioneΗ πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη προ ημερών έκανε μια μικρή “ανασκόπηση” της κατάστασης (στην ετήσια γενική συνέλευση των Διοικητικών Δικαστών, πριν από τις εκλογές της Ένωσής τους) που δείχνει την επικρατούσα κατάσταση στο φορολογικό – και ίσως το γιατί δεν πρόκειται να κινηθεί ποτέ κάποιος και να αποφασίσει να έλθει και να επενδύσει σ’ αυτή τη χώρα.

Γιατί μιλάμε για την απόλυτη Βαβέλ, γιατί ακόμη και η απόδοση της Δικαιοσύνης είναι δύσκολο πράγμα όταν ο δικαστής έχει να κάνει με μια ακατανόητη πολυνομία.

Δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι διάνοια στα οικονομικά για να καταλάβει αυτό που ανέφερε η δικαστική λειτουργός και το πόσο πίσω είμαστε (λόγω και της προσπάθειας των πολιτικών μας να “προστατεύσουν” διάφορα προνόμια, διαφόρων).

Τι είπε η δικαστική λειτουργός; Το απλό, το προφανές:

Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Για αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!!!

Κι όλα αυτά όταν σύμφωνα με την κ. Γιανναδάκη στις ΗΠΑ έχουν ψηφιστεί 10 νόμοι τα τελευταία …. 250 χρόνια , τη στιγμή που στην Ελλάδα από το 1975 μέχρι σήμερα, δηλαδή μόνο σε 40 χρόνια, ψηφίσθηκαν 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες μαζί με άλλους 3.450 νόμους και 115.000 υπουργικές αποφάσεις