Κατηγορίες
κόσμος

Ινδία: “σκονάκι-live” από τα παράθυρα

sxoleioindiaΣτη φωτογραφία, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, βλέπουμε γονείς και συγγενείς μαθητών που έχουν σκαρφαλώσει σε σχολείο στην Ινδία (στην επαρχία Bihar) με σκοπό να “βοηθήσουν” τα παιδιά κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Πρόκειται για εξετάσεις που δίνουν κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές σε διάφορες περιοχές της Ινδίας, και από τις οποίες εξαρτάται το αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα οι νεαροί να γίνουν δεκτοί στο πανεπιστήμιο.

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο:

σε πολύ φτωχές ινδικές επαρχίες (μεταξύ αυτών και η Bihar) το κράτος δίνει και οικονομική ανταμοιβή – περίπου € 150 – σε όποιον καταφέρει να απαντήσει σωστά τουλάχιστον στις μισές από τις ερωτήσεις.

Πάντως δεν πρόκειται για κάτι καινούριο για τα ινδικά δεδομένα. Δεκάδες χιλιάδες είναι τα μέλη οικογενειών που μετακινούνται από τα χωριά στις πόλεις όταν άλλο μέλος της οικογένειας δίνει εξετάσεις – οι μετακινήσεις έχουν τέτοιο μέγεθος που εδώ και καιρό υφίσταται ο όρος “exams tourism”.

(για τη… “βοήθεια” στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, όπως επίσης αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, έχουν γίνει και 300 συλλήψεις. Τους περίμενε από κάτω η αστυνομία).