Κατηγορίες
ανακοινώσεις παιδεία

Ευχαριστήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας

eidikosxol20150321Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ…

Αγάπη και Αλληλεγγύη και όχι ΒΙΑ και BULLYING

Μια όμορφη και συγκινητική στιγμή μας πρόσφεραν οι μαθητές του τμήματος ΣΤ΄2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Μαθητές και μαθήτριες του τμήματος με πολύ αγάπη, χαρά και φροντίδα, έχοντας αρωγό και συμπαραστάτη την ευαισθητοποιημένη και δραστήρια δασκάλα τους, την κ. Βάσω Μηρτσέκη, ανέλαβαν μόνοι/ες τους και στόλισαν 45 λαμπάδες και τις έφεραν στο σχολείο μας να τις πουλήσουμε στο 2ο Πασχαλινό Παζάρι Αλληλεγγύης και αγάπης που ετοιμάζουμε.

Μια ενέργεια που μας χαροποίησε και συγκίνησε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου μας και μας έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο, αλληλέγγυο σχολείο και σε μια κοινωνία που θα στηρίζει την κάθε διαφορετικότητα.

Μια ενέργεια που στις μέρες που περνάμε, με τα γεγονότα βίας, δείχνει την άλλη πλευρά του σχολείου.

Την πλευρά της αγάπης, της Αλληλεγγύης και της φιλίας.

Αυτές τις ενέργειες οφείλουμε να επαινέσουμε, να στηρίξουμε και να προβάλλουμε.

Η σχολική βία και το bullying δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία και αυτό θα γίνει πράξη στηρίζοντας ανάλογες πράξεις σαν αυτή των μαθητών/τριών του ΣΤ΄2 τμήματος του 1ου Δημ. Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές/τριες αγόρασαν τις λαμπάδες με δικά τους χρήματα από το «χαρτζιλίκι» τους.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι με τους μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος έχει στεριώσει μια σχέση αληθινής φιλίας, μία ειλικρινή σχέση αγάπης γεμάτη με απλόχερα συναισθήματα σεβασμού και αποδοχής.

Ευχόμαστε και πιστεύουμε απόλυτα ότι αυτοί /ες οι μαθητές/τριες θα γίνουν η μαγιά» για μια κοινωνία ισότιμη, αλληλέγγυα και ανθρώπινη.

Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια ζεστασιά και αγάπη στην καρδιά τους.

Ευχόμαστε στη δασκάλα τους να συνεχίσει να εμπνέει τους/τις μαθητές/τριες της σε αξίες και αρχές που δυστυχώς πάνε να ξεχαστούν.

Τα δυο τελευταία χρόνια οι μαθητές/τριές μας ένιωσαν στην πράξη ότι δεν είναι μόνοι/ες τους, έχουν φίλους πολλούς στο ΣΤ΄2 τμήμα του 1ου Δημ. Σχολείου και τους ευχαριστούμε για αυτό.

eidikosxollampades2015Τέλος καλούμε όλους εκείνους που επιμένουν στο δρόμο της αγάπης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας, να επισκεφτούν το 2ο Πασχαλινό Παζάρι Αλληλεγγύης και Αγάπης που με κατασκευές από ποικίλα αντικείμενα (κυριολεκτικά) που έγιναν από γονείς, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς με πολύ κέφι, μεράκι και χαμόγελο.

Το παζάρι θα γίνει από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου.

Το πρωί στο σχολείο μας (αυλή του 1ου Δημ. Σχολείου) από 9.30 – 12.30 και το απόγευμα 06 έως 09 μπροστά στο πνευματικό κέντρο Αλεξάνδρειας.