Κατηγορίες
ανακοινώσεις Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για την πιστοποίηση ορθής χρήσης φυτοφαρμάκων

randismaΑπό τον Αγροτικό Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι

έως σήμερα 23 Μαρτίου ήρθαμε σε επικοινωνία με δυο Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σχετικά με το πιστοποιητικό ορθής χρήσης φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, που πρέπει να έχουν όλοι οι επαγγελματίες αγρότες έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2015.

Παραθέτουμε τις προσφορές και των δυο (με τυχαία σειρά) ώστε να διαλέξουν οι ίδιοι οι αγρότες με ποιο φορέα θα συνεργαστούν.

Ενημερώνουμε ότι και στις δυο περιπτώσεις το κόστος του παράβολου δεν αλλάζει (25 ευρώ), επίσης ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση και πως στα ηλεκτρονικά μέσα και στη σελίδα minagric.gr μπορείτε να βρείτε το ερωτηματολόγιο στο οποίο θα εξεταστείτε. Τέλος οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μπροστά σε Η/Υ.

1) RAM computer, Π. Μελα 5 στην Αλεξάνδρεια. Τηλ:23330 26770 – Λειτούργει και σαν εξεταστικό κέντρο.
Οι συνάδελφοι έχουν τις εξής επιλογές:
– Να δώσουν μόνο εξετάσεις με μια επιβάρυνση για την ώρα της εξέτασης, μαθαίνοντας το υλικό από το internet.
– Να επακολουθήσουν τη τηλεκατάρτηση ,την εκπαίδευση δηλαδή στο σπίτι, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 30 ευρώ για τα μέλη μας και 50 για όσους δεν ανήκουν στο Σύλλογο.
– Να παρακολουθήσουν δυο μαθήματα των 5 ωρών στο φροντιστήριο, το κόστος των οποίων είναι 25 ευρώ για τα μέλη μας και 30 για όσους δεν ανήκουν στο Σύλλογο.
Επίσης υπάρχει επιλογή παρακολούθησης των μαθημάτων στην Αγ. Τριάδα για τους κατοίκους της δημ.ενοτ. Μελίκης και προβλέπεται να δημιουργηθούν και επιπλέον χώροι και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

2) Τη δεύτερη προσφορά την παρέχει το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού-ΚΕΚ το οποίο είναι Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με πανελλαδική εμβέλεια και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με έδρα και στην Ημαθία.
Και προσφέρει στα μέλη μας τα εξής:
• Κατάρτιση και εκπαίδευση δύο τρόπων με επιλογή καθώς όπως αναφέρεται ρητά στο νομοσχέδιο δεν είναι υποχρεωτική για τις εξετάσεις.
Α) Δύο (2) ημέρες εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για προετοιμασία στις εξετάσεις.
Β) Τρεις ημέρες για εμβάθυνση των γνώσεων σε θέματα φυτοπροστασίας για ολοκληρωμένη κατάρτιση.

• Σε όσους δεν είναι έμπειροι στην χρήση Η/Υ μετά από συνεννόηση προσωπική εκμάθησης του περιβάλλοντος των εξετάσεων στο Η/Υ και πρακτική εξάσκηση στα ερωτήματα του Υπουργείου.
• Δωρεάν απεριόριστη πρακτική εξάσκηση στα ερωτήματα και την εφαρμογή του υπουργείου.
• Δωρεάν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με τα θέματα των εξετάσεων για μελέτη και πρακτική εξάσκηση.
• Επιλογή τόπου που θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση.
• Πιστοποιημένες εξετάσεις.
• Ενημέρωση και υλικό για τις εξελίξεις στο χώρο της φυτοπροστασίας, μέσου του Αγροτικού Συλλόγου.
Τα παραπάνω έχουν κόστος πενήντα ευρώ (50) συν το ισχύον παράβολο, όπως αυτό ορίζεται από το Υπουργείο και ισχύει για τα μέλη του Συλλόγου και εφόσον δεν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα έως σήμερα ισχύοντα στη νομοθεσία.

Για περισσότερα μπορείτε να απευθυνθείτε στο κ. Τσαγιόπουλο Αντώνη, στο τηλ 6972729961