Κατηγορίες
κοινωνία

Αλεξάνδρεια: έγινε η ενημερωτική συνάντηση “Σχέσεις στην οικογένεια. Ας μιλήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαρτίου η συνάντηση – συζήτηση με θέμα “Σχέσεις στην οικογένεια. Ας μιλήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας” με ομιλήτρια την κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας και του Κέντρου Οικογ. Προγραμματισμού της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση γονέων και εφήβων.

Σε αυτή δυστυχώς – παρά το γεγονός ότι το θέμα ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό – η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη.

Το πρωί της Δευτέρας το θέμα συζητήθηκε και στα σχολεία που επισκέφτηκε η ομιλήτρια, αφού έγινε ενημέρωση των μαθητών της 3ης τάξης του 2ου Γυμνασίου και της 1ης τάξης του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας καθώς και μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και στο Γυμνάσιο Καβασίλων.

Το θέμα που αναπτύχθηκε είναι σημαντικότατο για τα παιδιά μας και για τη ζωή τους γενικότερα, αφού κάποια στιγμή – όπως ορθά ειπώθηκε – ένα μάθημα σχετικό με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τις σχέσεις μεταξύ των δυο φύλλων θα πρέπει να ενταχθεί στα σχολικά προγράμματα διδασκαλίας.

Φυσικά η ενημέρωση θα πρέπει κάποια στιγμή να αγγίξει και τους γονείς των εφήβων, οι οποίοι θα πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το θέμα σοβαρά και να ενημερώνονται και οι ίδιοι για τον τρόπο που θα πρέπει να το χειρίζονται, αφού (για την ώρα τουλάχιστον) αποτελούν τη μοναδική “αξιόπιστη πηγή” πληροφόρησης των νέων μας (αλλιώς αυτοί είναι έρμαια της όποιας “πληροφόρησης” τους δίδεται μέσα από τα ΜΜΕ, από το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από φίλους και συνομήλικούς τους).

Και ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν επίσης καίριο: “Πως θα αφήσουμε τα παιδιά μας; Αυτοδίδακτα ή στην άγνοια;”.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας και είχε την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων των Γυμνασίων Αλεξάνδρειας (1ου & 2ου) καθώς και του 2ου Γ.Ε.Λ. Αλεξάνδρειας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA