Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Φούχτελου το ανάγνωσμα…

fouchtelΜε τον Φούχτελ συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης στη Γερμανία.
Με τον γνωστό Φούχτελ. Και για το γεγονός αυτό εστάλη δελτίο τύπου από την Π.Ε. Ημαθίας (δείτε το ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση), στο οποίο αναφέρονται σε γενικές γραμμές τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Φούχτελου και του Κώστα Καλαϊτζίδη.
Ο ρόλος και τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Φούχτελ και η παρέα του Βερολίνου στην Ελλάδα είναι γνωστά από παλιά (για τους νέους στο θέμα, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ ή ψάξτε για σχετικές ειδήσεις το διαδίκτυο) ενώ τα έχουν επισημάνει ακόμη και Έλληνες δημοσιογράφοι που ζουν στη Γερμανία δεκαετίες τώρα, ήδη από το 2012 (δείτε ΕΔΩ).

Το θέμα είναι αν εξακολουθεί και τα κάνει ακόμη.
Οπότε ο Κώστας Καλαϊτζίδης θα πρέπει να έχει τα… χέρια στις τσέπες και τα μάτια 14 όταν μιλάει με τύπους όπως ο Φούχτελ, των οποίων το όραμα – σε συνεργασία με παρελθούσες Κυβερνήσεις – είναι συγκεκριμένο:

  • ειδικές οικονομικές ζώνες (με κανά δυο κατοστάρικα μισθό και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας),
  • διαχείριση απορριμμάτων από εταιρίες γερμανικών συμφερόντων,
  • περικοπές από παντού για χάρη του ιδιωτικού τομέα και της λιτότητας που ευαγγελίζεται η προϊσταμένη του η Δωροθέα,
  • κλπ κλπ.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις επισκέψεις που έκανε στην Ημαθία ο Φούχτελος και τις συναντήσεις που είχε εδώ – π.χ. με την πρώην δήμαρχο Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου.
Οι κάπως πιο… μπασμένοι θα θυμάστε επίσης και εκείνα τα απογραφικά δελτία που είχαν φτάσει σε Δήμους της χώρας (ΕΔΩ). Αλήθεια, οι Δήμοι της Ημαθίας έλαβαν τέτοια δελτία;;; Κι αν ναι, απάντησαν;;;