Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Οικονομία

Ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια ενδέχεται να εξαιρεθούν από το ρώσικο εμπάργκο

pesca4Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων DETROP πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση που μπορεί να έχει και θετικό αποτέλεσμα για την περιοχή και τα αγροτικά της προϊόντα.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον αξιωματούχο του Ρώσικου Υπουργείου Γεωργίας Αλέξι Αλεξένκο και στις συζητήσεις που είχαν διαφάνηκε μια “ακτίδα φωτός” ως προς την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει η υπόθεση του ρώσικου εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της ΕΕ.


Η όλη ιστορία με την Ουκρανία, τα μέτρα της ΕΕ και οι ρώσικες κυρώσεις του περασμένου Αυγούστου που ακολούθησαν έχουν κοστίσει αρκετά στην ελληνική αγροτική οικονομία – τα στοιχεία δείχνουν πτώση στις εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών προς τη Ρωσία της τάξης του 41%.

Μετά τη συνάντηση των δυο διαφάνηκε ότι ενδέχεται να γίνει άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια, καθώς ο Έλληνας υπουργός ζήτησε να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή (της άρσης) ενώ ο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως η σχετική εισήγησή του προς τον Ρώσο πρωθυπουργό θα είναι θετική αφού την χαρακτήρισε ως ρεαλιστική.

Ίδωμεν…