Κατηγορίες
διάφορα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Ryanair / η Αλεξανδρινή Δημ. Απατσίδου σε θέση-κλειδί

parousryanair2015thessΣτη Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο Met η γνωστή ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Rynair (που φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας) παρουσίασε, στο πλαίσιο της καμπάνιας της για το 2015 αλλά και λόγω της επέκτασής του δικτύου της στην Ελλάδα (με 3 “βάσεις” σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά και προορισμούς σε αρκετά περιφερειακά αεροδρόμια) τον σχεδιασμό της για τη χώρα μας.
Βασικό στέλεχος εδώ και λίγο καιρό στη Raynair είναι μια νέα κοπέλα από την περιοχή μας, η Δήμητρα Απατσίδου (η οποία είναι υπεύθυνη marketing της εταιρίας), που μαζί με τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας David O’Brien παρουσίασαν τους στόχους και το πρόγραμμα της εταιρίας τους.


Όπως αναφέρθηκε, η εταιρία που ξεκίνησε το 1985 με ένα μόλις αεροπλάνο και 5000 επιβάτες, πλέον είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των εταιριών “χαμηλού κόστους” σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και είναι σε θέση να προσφέρει σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές εισιτήρια για διάφορους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη – π.χ. για τον μήνα Μάρτιο υπάρχουν προσφορές εισιτηρίων από Ελλάδα για Ιταλία με € 10,5 (Ρώμη) ή Μπέργκαμο € 19,99.

stathobrienΗ συνέντευξη τύπου όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά, στα οικονομικά ή στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της εταιρίας. Όπως ανέφερε ο David O’Brien το πρωί της Τρίτης έγινε μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην οποία ο εκπρόσωπος της εταιρίας ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στον τομέα των αερομεταφορών και για τον στρατηγικό προσανατολισμό στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Επίσης ενημερώθηκε για το θέμα του ξεπουλήματος (ο χαρακτηρισμός δικός μας – δείτε ΕΔΩ) που επιχειρήθηκε να γίνει στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ένα γεγονός που όπως ανέφερε και ο ίδιο το στέλεχος της Ryanair θα οδηγούσε σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο – με ότι κι αν αυτό θα σήμαινε για τον τουρισμό στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο D. O’Brien κόμισε στη νέα Κυβέρνηση τις προτάσεις της, ώστε αυτή να αποκτήσει ευελιξία όσον αφορά τη λειτουργία των αεροδρομίων με σκοπό να γίνουν πιο “ελκυστικά” και να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που μεταφέρεται στην Ελλάδα για μια συνεχή 12μηνη τουριστική περίοδο (που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία).