Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Ναλμπάντης για Κοιμητήρια, Βιβλιοθήκη και αδέσποτα

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 26η Φεβρουαρίου, ήταν και ορισμένα αρμοδιότητας του αντιδημάρχου Κώστα Ναλμπάντη.
Αναφορά λοιπόν και ενημέρωση υπήρξε για το πρόβλημα στα Κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας, για το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα που έχουν κατακλύσει την Αλεξάνδρεια αλλά και πολλά χωριά του Δήμου αλλά και για τη βιβλιοθήκη και το ΠΠΚ της πόλης της Αλεξάνδρειας.
Όσον αφορά τα αδέσποτα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε ότι το θέμα συζητήθηκε με τον Διοικητή του Α.Τ. Αλεξάνδρειας (αφού υπάρχουν ευθύνες για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους) αλλά δεν υπήρξε έλεγχος για το θέμα. “Γινόμαστε δέκτες παραπόνων για επιθέσεις σκύλων σε πολίτες” είπε ο Κ. Ναλμπάντης και ενημέρωσε ότι ξεκινά η προετοιμασία χώρου φύλαξης αδέσποτων ζώων στα παλαιά σφαγεία της Αλεξάνδρειας.


Εκεί τα ζώα θα φιλοξενούνται προσωρινά αφού θα έχουν μαζευτεί από ιδιώτη στο οποίο θα ανατεθεί η συγκεκριμένη εργασία. Επίσης σε 2η φάση θα υπάρχει και η παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών (στειρώσεις, εμβολιασμοί κλπ).

Όσον αφορά τα Κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας – στα οποία η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω έλλειψης χώρου – ο Ναλμπάντης έκανε αρχικά μια αναφορά σε μια μελέτη ύψους 12.000 ευρώ για επέκτασή τους, η οποία τελικά αποδείχθηκε ανεπαρκής αφού δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Όπως ανέφερε θα κατατεθεί κανονισμός λειτουργίας (αν θυμόμαστε καλά πρέπει να υπάρχει ήδη ένας κανονισμός από το 2011-2012, που ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί ;;).

Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ανέφερε ότι υπάρχει μια πρώτη σκέψη για μεταφορά της δίπλα από το ΚΑΠΗ. Όχι μόνιμα, προσωρινά. Η Βιβλιοθήκη θα μεταφερθεί στο τέλος στο ΠΠΚ. Το κτίριο του ΠΠΚ έχει πρόβλημα στεγανοποίησης, και όπως είπε θα γίνει τροποποίηση στον προϋπολογισμό ώστε να κατασκευαστεί σκεπή στο κτίριο, το οποίο όταν τελειώσει θα φιλοξενήσει και τη Βιβλιοθήκη. “Η Βιβλιοθήκη θα μεταφερθεί στο φυσικό της χώρο” ανέφερε κλείνοντας την ενημέρωσή του για το θέμα.