Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις κοινωνία

Μια εκδήλωση που συγκίνησε και προβλημάτισε

ekd2Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας η εκδήλωση – ομιλία με θέμα “Εθισμός σε ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο. Υπάρχει λύση”.

Τους θεατές καθήλωσαν και συγκίνησαν πραγματικά οι προσωπικές εμπειρίες που περιέγραψαν τόσο γονέας όσο και πρώην χρήστες. Οι οποίοι, με τη μεταφορά των δικών τους εμπειριών σε όλους τους παρευρισκόμενους μετέφεραν τις προσωπικές τους ιστορίες και αυτή την κλιμακωτή κατάσταση που βίωσαν και ξεκίνησε από τα λεγόμενα “ελαφρά” και καταλήγει στα “βαριά” ναρκωτικά, στον εθισμό και τέλος στην ουσιαστική καταστροφή της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των χρηστών και των οικογενειών τους.


ekd1Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επίπλαστη και φευγαλέα “ευδαιμονία” που οδηγεί όμως τελικά τον χρήστη (και πλέον εθισμένο) στον πάτο, στην απώλεια της αξιοπρέπειας, στην απομόνωση και στην απώλεια των πάντων.

Την εκδήλωση (που συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων από το Δημοτικό Σχολείο Καψόχωρας- Νησελίου και 2ο Γυμνάσιο Λύκειο Αλεξάνδρειας, το περιφερειακό τμήμα Αλεξάνδρειας του Ερυθρού Σταυρού συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων “Όασις” παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες μας ενώ σε αυτή απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δ. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξάνδρειας του Ερυθρού Σταυρού Κώστ. Στεφανάκης, οι σχολικοί σύμβουλοι (Αλεξάνδρειας) Γ. Χαλκιάς και (προσχολικής αγωγής Ημαθίας) Ευθ. Γώτη καθώς και ο σύμβουλος απεξάρτησης και πρόεδρος της ΟΑΣΙΣ Δαμιανός Δουίτσης.

Μια εκδήλωση που αξίζει να ξαναγίνει, για να γίνουν γνωστά τα προβλήματα αλλά κυρίως να γίνει γνωστό κάτι: πως χωρίς βοήθεια τόσο από τον περίγυρο όσο και από διάφορες δομές είναι αδύνατο οι άνθρωποι με εθισμό σε οποιαδήποτε κατάσταση (ναρκωτικά, τζόγο, αλκοόλ) να επανέλθουν στην κοινωνία και να αποκτήσουν έναν αξιοπρεπή βίο.