Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

“Κεραμίδα” χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος το χρέος των 830.000 προς τον ΦΟΣΔΑ

aporimalexandriaΕνδιαφέροντα ήταν και αυτά που αναφέρθηκαν για τα τρέχοντα χρέη του Δήμου προς τρίτους. Τα λεφτά είναι πολλά, αφού στο σύνολο για ΕΝΦΙΑ και για χρήματα που οφείλονται προς υπαλλήλους του παλιού Δήμου Πλατέος (και που πρέπει να καταβληθούν), ήρθε να προστεθεί και ένα ποσό της τάξης των 830.000 περίπου προς τον ΦΟΣΔΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).

Αρχικά, αναφορά στο θέμα έκανε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης, με την έναρξη της συνεδρίασης. Ανέλυσε το θέμα και είπε πως δεν πληρώνονταν ο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών (στον οποίο καταλήγουν τα απορρίμματα του Δήμου Αλεξάνδρειας).

Γνωρίζετε καλά τι έπρεπε να πληρωθεί και τι πληρώθηκε” είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Αλεξόπουλος, απευθυνόμενος στους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ χαρακτήρισε ως νέα “κεραμίδα” αυτό το ποσό. Στον αντίποδα, ο πρώην δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης ανέφερε πως θα πρέπει να ερωτηθεί η υπηρεσία του Δήμου γιατί δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο κενό.

Όπως κι αν έχει, το θέμα είναι πως από το… πουθενά (όπως αναφέρθηκε) βγήκε ένα ακόμη ποσό προς πληρωμή και πως η καταβολή του θα πρέπει να γίνει άμεσα, αφού υπάρχουν τρόποι για να πάρει από μόνος του ο ΦΟΣΔΑ το ποσό αλλά στο τέλος δεν θα μείνει τίποτε στο Δήμο για να καλύψει τις άλλες ανάγκες του. Οπότε αναμένεται μια ανακοίνωση για το θέμα, τόσο από τον Δήμο όσο και από την αντιπολίτευση (ή έστω μια αναλυτική ενημέρωση για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου), ώστε να γίνουν κατανοητά ορισμένα πράγματα.