Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Και η ΚΕΔΑ συζητήθηκε χθες στο Δημ. Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠολλά και διάφορα έγιναν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Φυσικά, αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν η διαδικασία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (και αυτό φάνηκε γρήγορα, αφού μετά από την ανάγνωση του αποτελέσματος – δείτε ΕΔΩ σχετικά – στην αίθουσα έμειναν λίγοι δημότες για να παρακολουθήσουν τη συνέχεια της συνεδρίασης).

Όμως, η συνέχεια ήταν ακόμη πιο… συναρπαστική. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΑ για το 2015, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο σε ένα ποσό το οποίο είναι να πάει στην επανέκδοση της εφημερίδας του Δήμου αλλά και στις αμοιβές των μελών του ΔΣ για τις συνεδριάσεις. Ακούστηκε ένα ποσό 7 ευρώ και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα όργανα, αφού ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Παράσχου έκανε λόγο για “ξεφτίλα”,

από την πλευρά του προέδρου της Επιχείρησης στηλιτεύτηκε η έκφραση αυτή (αφού με τον τρόπο που ειπώθηκε μπορούσαν να εννοηθούν 1.000.000 πράγματα!), ο δήμαρχος κάλεσε τον σύμβουλο να κρατήσει “λίγο το ηθικό του ανάστημα”,  έγινε ένα μπάχαλο  και τελικά το θέμα έληξε με νέα διατύπωση από τον Κ. Παράσχου ότι με το “ξεφτίλα” δεν εννοούσε τους συμβούλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ αλλά το 7ευρω.

Όσον αφορά την έκδοση της εφημερίδας, όπως ειπώθηκε το ποσό που θα δοθεί δεν θα ξεπερνά το περσινό και πως θα γίνει σύνταξη μελέτης για το θέμα καθώς και ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάληψη της εφημερίδας.

Τελικά, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολό του ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν συγκεκριμένους κωδικούς (π.χ. αμοιβές προσωπικού, έξοδα για προγράμματα, δαπάνες για τη θεατρική ομάδα, τη φιλαρμονική κλπ).