Κατηγορίες
επικαιρότητα τοπικά νέα Χαλκίδης

Ι. Χαλκίδης στο Ράδιο AVENA: “δεν υπήρχε μοντέλο διοίκησης” – ανέφερε πως δεν αξιοποιήθηκε η εμπειρία του ως θα έπρεπε

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕξελίξεις είναι σίγουρο πως θα φέρει η συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό AVENA FM ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας (και μέχρι το προηγούμενο Σάββατο αντιδήμαρχος) Ισαάκ Χαλκίδης.

Ο Ι. Χαλκίδης έκανε αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου, σε συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους καθώς και στον τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης ασκεί έως τώρα τη διοίκηση.

Από τα όσα είπε, κεντρικό νόημα της συνέντευξης ήταν ότι ο ίδιος…

διαφωνεί με το διοικητικό μοντέλο που εφαρμόζεται στο Δήμο Αλεξάνδρειας (ένα μικτό σύστημα αντιδημάρχων ανά θεματική ενότητα και αντιδημάρχων ανά δημοτική ενότητα), ενώ εξέφρασε και πικρία για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σε συγκεκριμένες επιτροπές (χωρίς να τις κατονομάσει), ούτε συμμετείχε στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου (την χαρακτήρισε ως πρώτη “σύγκρουση”). Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε – κατά τα λεγόμενά του – και το θέμα του έργου αποχέτευσης/βιολογικού της Μελίκης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος αρχικά ξεκαθάρισε πως η διαφωνίες του είναι πολιτικές και σχετίζονται με τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, πως δεν έχει προσωπική κόντρα με “τον άνθρωπο Γκυρίνη” και πως τα αίτια της παραίτησής του υπήρχαν εδώ και καιρό (“πολιτική κυοφορία 5 μηνών”, όπως είπε), ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης χαρακτήρισε ως “γκουρού των αντιδημάρχων” τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Τόκα (υπεύθυνο όπως είπε για την αποκομιδή των σκουπιδιών ή για αγορά πετρελαίων) και είπε πως από την ώρα που έστειλε την επιστολή παραίτησης μέχρι τη στιγμή που αυτός έστειλε στα ΜΜΕ την επιστολή παραίτησης δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον δήμαρχο.

Αρχικά έκανε μια αναφορά στην περίοδο του 2010 ενώ όπως είπε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική κατάρτιση του ψηφοδελτίου της παράταξης “Ώρα Ευθύνης” και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ζήτησε 5ετή διάρκεια αντιδημαρχίας (ενώ του είχε προταθεί από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας η ΔΕΥΑΑ Αλεξάνδρειας). Αρνήθηκε να αναλάβει την αντιδημαρχία για τα 2,5 χρόνια που του προτάθηκαν, αφού θεώρησε ανεπαρκή την περίοδο για να ολοκληρώσει το έργο του, αλλά τελικά αποδέχθηκε.

Ο πρώην αντιδήμαρχος είπε μεταξύ άλλων συγκεκριμένα: “καταλαβαίνω και κατανοώ όσο μπορώ τον Παναγιώτη τον Γκυρίνη (…) τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να ασκήσει διοίκηση (…) θέλω να πιστεύω πως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ούτε μοντέλο διοίκησης, ούτε άσκηση διοίκησης, ότι ήμασταν όλοι χύμα (…)”.

Κατήγγειλε την απένταξη του αποχετευτικού της Μελίκης και το ότι “χάθηκε” άδικα το αποχετευτικό λόγω λαθών, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση του Δήμου για απένταξη “ως μη συμφέρουσας” της κατασκευής του βιολογικού (λόγω χαμηλής έκπτωσης για την κατασκευή του).

Επίσης, κατήγγειλε – προτάσσοντας την εμπειρία του, που όπως είπε δεν αξιοποιήθηκε ως θα έπρεπε – εγκατάλειψη των δημοτικών καταστημάτων της Δ.Ε. Μελίκης, μίλησε για το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών (όπως αυτό δημιουργήθηκε λόγω της έλλειψης προσωπικού και αυτό το “χρέωσε” στον αντιδήμαρχο Σ. Τόκα), για έλλειψη προσωπικού και για το αρδευτικό δίκτυο στην ίδια δημοτική ενότητα (που όπως είπε πρέπει να συντηρηθεί αλλά δεν έγινε αυτό έγκαιρα).

Αναφέρθηκε σε “εσκεμμένη πρόκληση της παραίτησής του” ενώ σε ερώτηση για το ξαναμοίρασμα της πολιτικής τράπουλας στο Δήμο Αλεξάνδρειας αρνήθηκε να απαντήσει εκφράζοντας σε άλλη στιγμή τη βούλησή του να παραμείνει στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας. Σε άλλη ερώτηση για ύπαρξη “περιβάλλοντος” γύρω από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας επίσης δεν απάντησε.

τη συνέντευξη μπορείτε να την δείτε στο βίντεο που ανέβηκε στον διαδικτυακό τόπο του Ράδιο Avena, ΕΔΩ