Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Αλεξάνδρεια: διασυλλογικό συμβούλιο χθες – με πολύ μικρή όμως συμμετοχή

alex20150225Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας η ανοιχτή συζήτηση που σχετίζονταν με μια σειρά από θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική ανάπτυξη (ενώ έγινε και συζήτηση για θέματα παραεμπορίου και αγοράς).

Στη συζήτηση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι φορέων αλλά και η Τοπική Αρχή, που εκπροσωπήθηκε από το δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη.
Πέραν του Δήμου, μεταξύ των φορέων που βρέθηκαν στην αίθουα μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας ήταν

το Επιμελητήριο Ημαθίας, το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας, τα Σωματεία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Αγορών προϊόντων γης και θάλασσας Ημαθίας, Θερμοϋδραυλικών Ημαθίας καθώς και Ηλεκτρολόγων και Μηχανοτεχνιτών Αλεξάνδρειας.

Σε γενικές γραμμές: η παρουσία φορέων και δημοτών (αλλά ακόμη και μελών του ιδίου του Εμπορικού Συλλόγου) θα μπορούσε να θεωρηθεί μικρή.
Όσον αφορά τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων: η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από μια σειρά σημαντικών για την περιοχή μας θεμάτων, με κυρίαρχο την ανάπλαση της πόλης (και τη δήλωση του δημάρχου ότι το θέμα θα επανεξεταστεί κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος γιατί μεγάλες παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν ενώ ο τελευταίος χαρακτήρισε την ανάπλαση ως “αποτυχημένη παρέμβαση”) και τη λειτουργία του Κ.Υ. το οποίο με τα μέσα που του έχουν διατεθεί προσπαθεί να ανταποκριθεί στο έργο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης 45.000 και πλέον ανθρώπων. Τα προβλήματα όμως – όπως ανέφερε και ο διευθυντής του Κ.Υ. Αστ. Καρούλιας – είναι πολλά, π.χ. είτε λόγω έλλειψης προσωπικού, είτε λόγω έλλειψης καυσίμων (για το ασθενοφόρο).

Επίσης, σε ερώτηση του εκπροσώπου του Αγροτικού Συλλόγου (και κατοίκου Πλατέος) Γ. Κικίδη σχετικά με το θέμα των εργατικών κατοικιών και του φωτισμού του συγκροτήματος των κατοικιών ο δήμαρχος απάντησε πως όντως υφίσταται θέμα λόγω παράλειψης του εργολάβου και πως ο Δήμος, παρά το ότι είναι έργο του ΟΕΚ, ίσως κάποια στιγμή να αναγκαστεί να παρέμβει για να λυθεί το πρόβλημα.

*ευχαριστούμε το alexandriamou για τις φωτογραφίες από την εκδήλωση