Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας κοινότητα Μελίκης

Απάντηση Γκυρίνη σε Βενιόπουλο για το αποχετευτικό της Μελίκης

gkyrinis_veniopoulosΓκυρίνης: “προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα (…) Προτιθέμεθα να κατασκευάσουμε το δίκτυο της αποχέτευσης κάνοντας μια νέα μελέτη”

Μεγάλο θέμα – από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς – είναι και το θέμα της αποχέτευσης της Μελίκης.
Πρόκειται περί ενός έργου που είναι σημαντικό για το χωριό. Όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα “μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης ακόμη και στον μικρότερο οικισμό” (για πολλούς λόγους).
Το έργο και η κατάστασή του τη στιγμή αυτή απασχόλησε το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση της 26η Φεβρουαρίου 2015.
Το θέμα επανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Βενιόπουλος, με ερώτησή του προς τον δήμαρχο:

“Δήμαρχε, έχουν απενταχθεί έργα;” … “Τι θα γίνει με την αποχέτευση της Μελίκης;” ήταν δυο εκ των ερωτημάτων που τέθηκαν.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: “προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα που εσείς ως προηγούμενη διοίκηση δημιουργήσατε”. Εξήγησε ότι απεντάχθηκε το δίκτυο αποχέτευσης, και “ξέμεινε” ο βιολογικός ο οποίος για την ώρα δεν θα προχωρήσει, αφού όπως είπε “δεν θα κάνουμε τη σκεπή ενός κτιρίου χωρίς να έχουμε κάνει τα θεμέλια”, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μην υπάρχει βιολογικός στη Μελίκη (αν γίνει σήμερα) αν ποτέ τελειώσουν τα δίκτυα.
Για την αποστολή της μελέτης στο τεχνικό συμβούλιο εξήγησε πως κύριο αίτιο για αυτό ήταν το ποσοστό της έκπτωσης (0,56% είπε). Το τεχνικό συμβούλιο απάντησε πριν 15 μέρες περίπου και η γνωμοδότηση του ήταν ότι δεν είναι αρμόδιο να κρίνει αν πράγματι η έκπτωση είναι χαμηλή.

Προτιθέμεθα να κατασκευάσουμε το δίκτυο της αποχέτευσης κάνοντας μια νέα μελέτη, γιατί εξετάζοντας την υπάρχουσα (τροποποιημένη) μελέτη διαπιστώσαμε πως υπάρχουν και σε αυτή αστοχίες. Όταν θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με το δίκτυο τότε θα δημοπρατήσουμε και τον βιολογικό. Είναι απολύτως εφικτός ο σχεδιασμός. Το έργο θα γίνει, αυτός είναι ο σχεδιασμός” είπε απαντώντας στον Κώστα Βενιόπουλο ο Παναγιώτης Γκυρίνης.

Όσον αφορά την απένταξη έργων ο τελευταίος ενημέρωσε το Σώμα ότι δεν υφίσταται απένταξη έργων, υπήρξε μια πρόταση για χρηματοδότηση αλλά δεν τελεσφόρησε το θέμα γιατί ο φάκελος που υποβλήθηκε δεν συμπεριελάμβανε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Φορολογική ενημερότητα τώρα μπορεί να υπάρξει, ασφαλιστική δεν μπορεί να ληφθεί για ποσό 500 ευρώ, αλλά σύντομα θα λυθεί και αυτό (όπως ενημέρωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών). “Προσπαθούμε να κάνουμε πλήρη φάκελο για το έργο του Γυμναστηρίου του 2ου Λυκείου και για το Κολυμβητήριο” είπε απαντώντας και σε αυτό το θέμα.