Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας πολιτισμός - ψυχαγωγία

Ντελιόπουλος προς Δημοτικό Συμβούλιο: να γίνει ένα Μουσείο, θα χαθεί πολύτιμο υλικό

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Μπρουσκέλης διάβασε στο Σώμα επιστολή του λαογράφου και ιστορικού Γιώργου Ντελιόπουλου, με την οποία ο τελευταίος ζητά από τον Δήμο την παραχώρηση χώρου που θα φιλοξενήσει το τεράστιο, είναι η αλήθεια, αρχείο του.

Ο Γ. Ντελιόπουλος συλλέγει και ταξινομεί εδώ και πολλά χρόνια έγγραφα (και όχι μόνο) που έχουν να κάνουν με την Ιστορία του τόπου μας – ενώ ταυτόχρονα συγγράφει και εκδίδει βιβλία που συμπεριλαμβάνουν τα στοιχεία αυτά που ανακαλύπτει.

Στην επιστολή του προς Δ.Σ. προτείνει την ίδρυση λαογραφικού μουσείου και έκανε μια αναφορά στους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε και στον τρόπο με τον οποίο συνέλεξε το υλικό που διαθέτει.

Επεσήμανε για πολλοστή φορά τον κίνδυνο φθοράς του υλικού που έχει συλλέξει και ανέφερε ότι έκανε προσπάθειες-κρούσεις με προηγούμενες διοικήσεις αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επειδή συνήθως οι υποσχέσεις δίδονταν σε προεκλογικές περιόδους, “ο ενθουσιασμός δεν μεταβλήθηκε ποτέ σε έργο”.
Χαρακτήρισε ως “τελευταία” του την πρότασή του αυτή, αφού επεσήμανε ότι λόγω ηλικίας δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει.

Ας ελπίσουμε πως ο Ντελιόπουλος θα εισακουστεί και πως τελικά θα ιδρυθεί ένα Μουσείο που αναμφισβήτητα θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τόπο μας και ένα πολύτιμο “εργαλείο” για τη μελέτη της Ιστορίας του τόπου μας.