Κατηγορίες
Ημαθία Λαπαβίτσας πολιτική

Λαπαβίτσας για την επιλογή Παυλόπουλου: “Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τη στροφή προς τα αριστερά”

lapavitsas3Μεταξύ των βουλευτών που έχουν εκφράσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για τη επιλογή ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στον Προκόπη Παυλόπουλο, ήταν και ο βουλευτής Ημαθίας του κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο βουλευτής Ημαθίας, ο οποίος όμως στην ψηφοφορία στήριξε την επιλογή του κόμματος με το οποίο εξελέγη, αναφέρει συγκεκριμένα: “Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τη στροφή προς τα αριστερά, την απόρριψη των Μνημονίων και την απέχθεια προς το παλιό κατεστημένο, σε συμφωνία με την θέληση του λαού η οποία εκφράστηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ένας τέτοιος Πρόεδρος θα μπορούσε να στηρίξει αποτελεσματικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τιτάνιο έργο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και της ανόρθωσης της χώρας.

Θα μπορούσε ακόμη να αποτελέσει ένα νέο υπόδειγμα Δημοκρατίας και να διευρύνει τη μεγάλη λαϊκή αποδοχή που ήδη έχει η κυβέρνηση.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια ξεχωριστή δημόσια προσωπικότητα με δημοκρατικές ευαισθησίες, αλλά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια.
Από τη στιγμή όμως που η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε δημόσια από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται ζήτημα εναντίωσης στην επιλογή αυτή. Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμες και λεπτές διαπραγματεύσεις που απαιτούν αρραγές μέτωπο”.